Polonia anunţă o nouă serie de restricţii. Se închid cinematografele, teatrele şi o parte din magazine

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat, miercuri, o nouă serie de restricţii anti-virus, în special închiderea cinematografelor şi mare parte a magazinelor, precum şi trecerea la învăţământul online, scrie AFP, citat de News.ro.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 18:44
Polonia anunţă o nouă serie de restricţii. Se închid cinematografele, teatrele şi o parte din magazine

Această decizie vine în momentul în care ţara membră a UE cu 38 de milioane de locuitori a înregistrat miercuri un nou record de 24.692 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. 

Pare că noiembrie va fi una dintre cele mai dificile din pandemie. Urmează o perioadă extrem de dificilă, pandemia se agravează, aşa că răspunsul nostru trebuie să fie ferm„, a declarat reprezentanţilor presei Mateusz Morawiecki.

Începând de sâmbătă, mare parte din magazine vor fi închise, cu excepţia alimentarelor, farmaciilor şi saloanelor de coafură. 

Cele mai mici magazine vor putea primi doar un client la o suprafaţă de 10 metri pătraţi, în condiţiile în care magazinele cu mai mult de 150 de metri pătraţi primesc un client la o suprafaţă de 15 metri pătraţi. 

Guvernul a decis să închidă şi cinematografele, teatrele, galeriile de artă şi alte instituţii culturale. Hotelurile vor fi accesibile doar pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. 

Morawiecki a anunţat şi că elevii din clasele primare care mergeau la şcoală până în prezent vor continua cursurile la distanţă la fel ca toţi ceilalţi, de luni, şi le-a cerut polonezilor să lucreze de acasă pe cât posibil şi să limiteze deplasările. 

El a făcut apel la manifestanţii care protestează faţă de o hotărâre judecătorească care interzice practic avortul şi să îşi exprime furia mai degrabă online decât în stradă.