Polonia şi Danemarca refuză ajutorul acordat companiilor înregistrate în paradisuri fiscale

Guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru a ajuta economia, oferind companiilor pachete financiare avantajoase şi scutiri de taxe, dar Danemarca şi Polonia nu vor oferi aceste facilităţi afacerilor înregistrate în "paradisuri financiare".

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 13:31
Polonia şi Danemarca refuză ajutorul acordat companiilor înregistrate în paradisuri fiscale

Danemarca şi Polonia refuză să lase companiile înregistrate în „paradisuri fiscale” să beneficieze de măsurile luate pentru a ajuta companiile să depăşească criza provocată de pandemia COVID 19.

Guvernul danez a extins programul de ajutorare a companiilor până în luna iulie, anunţul fiind făcut sâmbătă de ministrul Finanţelor, care a reiterat faptul că acestea nu se aplică firmelor din „paradisuri fiscale”.

„Companiile care aplică pentru aceste facilităţi după prelungirea programului trebuie să plătească taxele pe care le datorează conform tratatelor internaţionale şi legilor naţionale. Companiile înregistrate în paradisuri fiscale, în acord cu legislaţia UE, nu pot fi compensate, fiind posibilă înlăturarea lor conform legislaţiei UE şi altor obligaţii internaţionale”, a declarat ministrul.

Polonia a luat aceleaşi măsuri pe 8 aprilie.

Citeşte şi: Veste uriaşă de la Dacia! Ce se întâmplă de marţi cu cei 80.000 de muncitori