Polonia va fi prima ţară din lume care va include un joc video pe lista de lecturi şcolare

Guvernul Poloniei va adăuga jocul video "This War of Mine" pe lista de lecturi din şcoli, a anunţat prim ministrul în timpul unei vizite la sediul dezvoltatorului jocului, 11 Bit Studios, cu sediul în Varşovia.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 19:42
Polonia va fi prima ţară din lume care va include un joc video pe lista de lecturi şcolare

„Polonia va fi prima ţară din lume care va introduce un joc produs autohton în lista de lecturi a Ministerului Învăţământului”, a spus Mateusz Morawiecki. „Tinerii folosesc jocurile pentru a-şi imagina anumite situaţii, într-un fel care nu este mai rău decât a citi cărţi”.

„Prin introducerea jocurilor în sistemul educaţional, ne vom lărgi orizontul imaginaţiei şi vom aduce ceva nou culturii”, a continuat acesta, care a precizat că jocul va face parte din secţiunea opţională a listei de lecturi.

„Sigur, jocurile sunt deja folosite în educaţie, pentru a preda matematică, chimie şi pentru a dezvolta abilităţile cognitive, dar nu cred că am întâlnit jocuri incluse oficial şi la nivel naţional pe o listă de lecturi”, a mai spus prim ministrul.

„Spun cu mândrie că munca celor de la 11 Bit Studios va aduce un plus în dezvoltarea şi educaţia ţării noastre. Acesta poate fi un punct de plecare pentru toţi artiştii care dezvoltă jocuri peste tot în jurul lumii”, a mai spus Moraviecki.

„This War of Mine” a fost lansat în 2014 şi a fost imediat un hit. Spre deosebire de majoritatea jocurilor de război, TWM se concentrează mai mult pe experienţa civililor, decât pe cea a soldaţilor combatanţi.

„În contrast cu majoritatea jocurilor video, pline de împuşcături, urmăriri, maşini rapide şi mai multe împuşcături, în acest joc este implicată foarte multă gândire, situaţii în care jucătorul se pune şi din care trebuie să supravieţuiască unui război”, a spus Morawiecki.

Primul ministru a recunoscut că a aflat de joc de la copiii săi.

„Crează spaţiul pentru o analiză interesantă a evenimentelor. Arată tinerilor cum să urmeze calea bună în viaţă”, a adăugat premierul.

Citeşte şi: Marea Britanie scoate Huawei de pe piaţa 5G. Anunţul şoc referitor la chinezi, toate echipamentele acestora vor fi demontate