Polul absolut al frigului. Oïmiakon, satul în care s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din lume ... minus 71 de grade Celsius

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2019 12:28 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2019 12:55 // Sursa: romaniatv.net

Satul Oimiakon din Rusia este recunoscut ca fiind polul absolut al frigului. În acest sat s-a înregistrat o temperatură-record, de minus 71 de grade Celsius.

În 1926, cei 512 de locuitori ai satului din Siberia Orientală, Oimiakon, au experimentat temperaturi extreme record, de minus 71,2 grade Celsius, în data de 6 ianuarie a anului respectiv, nemaicunoscute până atunci. De obicei, în regiune, pe timp de iarnă, temperaturile erau în medie de aproximativ minus 15,5 de grade Celsius. 

Cu toate acestea, locuitorii acestei regiuni se obişnuiseră cu astfel de valori extreme.

Citeşte şi Vortexul polar a slăbit. Temperaturi stratosferice mai mari cu 40 de grade Siberia

În această perioadă foarte rece şi lungă a anului, localnicii nu aveau la dispoziţie destulă hrană din cauza solului îngheţat, care nu putea produce nimic, iar locuitorii satului erau nevoiţi să cumpere anumite alimente "din importuri", şi acelea greu de procurat. 

Cât priveşte comfortul termic pe timp de iarnă al acestei comunităţi, localnicii nu puteau să beneficieze de astfel de facilităţi. Cei mai norocoşi dintre ei se încălzeau precar cu cărbuni şi lemne de foc.

De asemenea, din cauza acestor condiţii, copii erau privaţi de a merge regulat la şcoală până nu începea dezgheţul, aşteptând până în luna iulie, în care temperaturile se ridică, în medie, la 14,9 grade Celsius.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cărbuni lemne de foc Oimiakon polul absolut al frigului Rusia Siberia Orientală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H