Pomana porcului ca la mama acasă! Rețeta secretă care va transforma preparatul într-un regal culinar

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar în această perioadă majoritatea românilor sacrifică porcii pe care îi vor transforma în cârnați, pastramă, tobă și alte preparate ce vor fi puse la loc de cinste pe mesele de sărbători. După ce uriașul Ghiță a fost sacrificat, oamenii păstrează tradiția pomenii porcului. Însă, această nu poate fi făcută oricum.

24 dec. 2023, 08:40
Pomana porcului ca la mama acasă! Rețeta secretă care va transforma preparatul într-un regal culinar

Pomana porcului ca la mama acasă! Noi am descoperit o rețetă secretă, extrem de delicioasă, cum numai la mama acasă ai mai mâncat așa ceva.

Citește și STUDIU! Cel mai periculos produs consumat de români, de sărbători. Nu are legătură cu pomana porcului. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Pomana porcului ca la mama acasă!

După ce în gospodărie are loc sacrificarea porcului, pomana lui este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc.

Secretul acestui preparat este, însă, mirodeniile pe care le adaugi în timpul în care carnea este prăjită.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc și macră și cu grăsime
  • 2 bucăți mari de ceapă albă
  • 2 lingurițe boia de ardei
  • sare după gust
  • cârnați de casă
  • brânză de burduf
  • murături preferate
  • mămăligă

Mod de preparare:

Pentru început, se ia carnea de porc, se tamponează cu șervețele de surplusul de apă, iar apoi se taie în cubulețe potrivit de mari.

Apoi, se pune pe foc o oală sau o cratiță din fontă să se încingă și se adaugă mai întâi bucățile cu grăsime. Acestea se lasă până se rumenesc ușor și lasă untură, după care adaugă restul bucăților de carne și se lasă să se călească. La un moment dat, carnea va lăsa sos în care va fierbe în sucul propriu.

Între timp, se curăță ceapa și se taie rondele, iar apoi se adaugă peste carne împreună cu boiaua de ardei, se amestecă bine și se lasă să fiarbă în continuare cu capac.

Atenție, de câte ori este cazul se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Între timp, se adaugă și sarea după gust și se lasă să fiarbă în continuare. Timpul de fierbere durează în funcție de cantitatea de carne.

Separat se pune și cârnatul la prăjit și se pregătește și mămăliga.

Când sunt toate gata făcute, pomana porcului se servește, în funcție de preferință, alături de brânza bună de burduf și de murăturile preferate.

Citește și IGNAT 2023. Care este cea mai bună rețetă de pomana porcului la ceaun. Secretul ca să iasă rumenă și delicioasă