Pompierii au salvat două fete care se rătăciseră în zona pădurii Bididia din judeţul Tulcea

Două fete în vârstă de 15 ani, care se rătăciseră în zona pădurii Bididia din judeţul Tulcea, au fost salvate, miercuri, de pompieri, acestea fiind găsite pe marginea unei cariere, într-un loc care are aproximativ 100 de metri adâncime.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 07:01
Pompierii au salvat două fete care se rătăciseră în zona pădurii Bididia din judeţul Tulcea

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, miercuri, în jurul orei 16.30, o femeie a sunat la 112 şi a spus că fiica ei, în vârstă de 15 ani, şi o prietenă a ei, de aceeaşi vârstă, s-au rătăcit în zona pădurii Bididia. După câteva momente, una dintre cele două fete a reuşit să sune la 112, dar nu a ştiut să spună cu exactitate unde se află. Un echipaj de pompieri s-a deplasat în zona respectivă. Dispecerul de la 112 a păstrat legătura telefonică cu fata în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia, având sirenele pornite pentru a încerca să repereze poziţia adolescentelor.

În cele din urmă, fetele au fost văzute de echipajul de intervenţie, aflându-se pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime, iar cea care sunase abia se mai putea ţine, au precizat pompierii.

„Plutonier major Arhire Iulian a coborât în rapel, cu încă o cască şi un brâu, şi cu ajutorul colegilor a reuşit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Poziţia era dificilă şi nu putea să ajungă uşor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut şi mai greoaie intervenţia. După extragerea celei de a doua fete, a urmat şi companionul lor, un căţel”, au mai spus reprezentanţii ISU Tulcea.

Cele două fete au fost preluate de o ambulanţă a Serviciului Judeţean şi duse la spital pentru investigaţii medicale.