Pompierii din Arad s-au chinuit trei ore să stingă un autoturism hibrid care a luat foc

Un autoturism hibrid a luat foc în localitatea Vladimirescu. Pompierii au avut nevoie de trei ore pentru a stinge incendiul.

09 nov. 2022, 10:42

Pompierii din județul Arad au fost solicitați în această dimineață pentru stingerea unui autoturism hibrid cuprins de flăcări. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, incendiile la autoturismele de tip hibrid și electrice presupun folosirea de cantități mari de substnțe de stingere și timp îndelungat”.

Potrivit pompierilor aflați la fața locului, incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric la nivelul compartimentului bateriei care se află sub bancheta din spate.

Citește și: Românii care și-au cumpărat mașini hibrid susțin că și-au luat țeapă. Ce trebuie să facă din 2023

„În data de 8 noiembrie, în jurul orei 23:00, pompierii militari arădeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins un autoturism hibrid, staționat pe strada Horia din localitatea Vladimirescu. La sosirea echipajului de intervenție incendiul se manifesta la nivelul compartimentului bateriei aflat sub bancheta din spate a autoturismului. Deși a fost prima intervenție de acest tip pentru pompierii arădeni, aceștia au lichidat incendiul în limitele găsite, autoturismul fiind afectat în proporție de 40 la sută. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

Tot în această dimineață, în județul Iași, ISU a fost solicitat pe DN 28, în localitatea Chicerea, comuna Tomești, pentru stingerea unei autocisterne cuprinse de flăcări.

La locul intervenției acționează Detașamentul 2 de Pompieri Iași cu două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor calificat.

Incendiul a fost stârnit la sistemul de frânare, la o roată din spate, iar traficul rutier este oprit în zonă.

Citește și: Accident grav la Bacău. O maşină a fost târâtă 400 m de un tren