Accident grav la Bacău. O maşină a fost târâtă 400 m de un tren

Echipele de salvatori au ajuns repede, dar paramedicii n-au mai putut decât să constate decesul şoferului.

08 nov. 2022, 11:34
Accident grav la Bacău. O maşină a fost târâtă 400 m de un tren

Accident feroviar marţi dimineaţă. Un bărbat de 65 de ani din Sascut, județul Bacău, și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un tren.

Impactul, extrem de violent, l-a ucis pe loc. Circulația trenurilor a fost blocată o oră, pe ruta Iași-Brașov. „Am dat un claxon, dar ideea e că imediat a fost în 50 de metri”, a explicat mecanicul de locomotivă.

Accident pe DN 1. Un autocar cu 43 de copii a lovit un taur. ISU Prahova intervine cu mai multe autospeciale FOTO

„Un conducător auto, de 65 de ani, din comuna Valea Seacă, în timp ce se deplasa cu autoturismul în localitatea Valea Seacă, a fost surprins de trenul InterRegio care circula pe ruta Suceava-București. Din impact, șoferul a decedat. Mecanicul de locomotivă nu se afla sub influența alcoolului. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.” a transmis Catalina Paduraru – purtator de cuvant IPJ Bacau.

El este tânărul de 18 ani mort în accidentul din Argeş. Andrei voia să devină poliţist la fel ca tatăl şi fratele lui

În tren se aflau 25 de călători, care au simțit din plin impactul, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Și-au dat seama ce s-a întâmplat numai după ce garnitura a oprit. Mașina fusese târâtă pe șine mai bine de 400 de metri.

La o oră de la producerea accidentului, călătorii din tren au fost preluați de o altă garnitură. Mecanicul de locomotivă nu consumase alcool, a arătat etilotestul. Poliţiştii au prelevat probe de la șoferul decedat, pentru a afla dacă acesta băuse înainte de accident.

Un alt accident feroviar grav a avut loc în 2020 în județul Bacău. Potrivit anchetatorilor, pe 24.09.2020, în jurul orei 07,42, o învățătoare conducea un autoturism marca VW Touran, iar la pătrunderea pe trecerea la nivel cu calea ferată, din cauza neatenţiei, mașina a fost spulberată de trenul IR1750.

Învățătoarea a fost grav rănită și a primit asistență medicală la fața locului, fiind apoi transportată la spital. Mașina pe care o conducea a fost distrusă în proporție de 90%, iar locomotiva implicată în accident a fost avariată (plug îndoit partea dreaptă, priză IT ruptă, robinet semiacuplare 10 bar rupt, scară colţ partea dreaptă îndoită).

De asemenea, lisa metalică de la nivelul cu calea ferată din partea dreaptă a fost dărâmată și trei trenuri (1750, 380-1 şi 5411) au avut întârzieri serioase din cauza accidentului.

Judecătoria Bacău a condamnat-o în 21 octombrie pe F.S (59 de ani), învățătoare, la un an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru distrugere sau semnalizare falsă.

De asemenea, femeia a fost obligată să plătească 13.825 de lei către Compania Națională de Căi Ferate C.F.R. S.A. – Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, ce reprezintă contravaloarea reparaţiei instalaţiei de semnalizare de la trecerea de la nivel cu calea ferată care a fost distrusă în urma accidentului produs. Decizia instanței nu este definitivă.

Se uita în telefon când a traversat liniile de cale ferată. Cadrul didactic a dat dovadă de o iresponsabilitate greu de descris în cuvinte.

Conform propriei declarații, când a traversat calea ferată cu mașina, deși semnalele acustice și luminoase semnalau apropierea unui tren, a verificat ora pe telefonul mobil, iar după ce l-a așezat pe bancheta din dreapta, următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit la Secția de Urgențe a spitalului din Bacău.