Românii care și-au cumpărat mașini hibrid susțin că și-au luat țeapă. Ce trebuie să facă din 2023

Numărul românilor care și-au cumpărat mașini hibrid și electrice a crescut puternic în ultimii doi ani de zile. Unii cred că au luat o decizie înțeleaptă, alții se plâng că s-au grăbit, deci au făcut o mare greșeală.

04 nov. 2022, 10:49
Românii care și-au cumpărat mașini hibrid susțin că și-au luat țeapă. Ce trebuie să facă din 2023

Românii au dat buluc la mașini electrice și hibrid. Li s-a spus că vor plăti mult mai puțin pentru carburant/energie, că vor proteja mediul și că vor beneficia de diverse scutiri de taxe și de impozite. Din nefericire pentru aceștia, bucuria a ținut foarte puțin.

Proprietarii de mașini electrice și hibrid încep să piardă din avantaje. Legea se schimbă. Astfel, din 2023, proprietarii de mașini hibrid nu vor mai beneficia de locuri de parcare gratis în București.

Cei care până în prezent au parcat mașinile fără a fi nevoiți să scoată un leu din buzunar, vor fi obligați să se conformeze regulilor aplicabile pentru toți șoferii din Capitală.

 

„Visul frumos s-a terminat” pentru proprietarii de mașini hibrid și electrice

 

Șoferii se tem că facilitățile vor dispărea în curând și pentru cei care dețin mașini electrice.

„Vom plăti parcarea. Măcar cu una pot avea parcare gratuită (n.r. – mașina electrică). Era de așteptat. Și peste un an bănuiesc că nici cele electrice nu vor mai fi cu parcare gratuită”, a declarat o șoferiță, pentru reporteri.

Peste 30.000 de români au investit sume de peste 12.000 euro pentru a-și achiziționa mașini hibrid, tocmai pentru unul dintre aceste avantaje.

 

Proprietarii de mașini electrice, copleșiți de criza energetică

 

Prețurile la energie continuă să crească, iar perspectivele se anunță nefericite pentru șoferii cu mașini „verzi”. În cazul unui șofer cu mașină electrică, ce conduce aproximativ 1.000 de kilometri pe lună, e nevoie de un consum de curent de aproximativ 200 kw. O încărcare zilnică presupune aproximativ 7 kw.

Specialiștii din energie susțin că acesta este abia începutul crizei din energie, deci prețurile vor continua să crească. Implicit, și la punctle speciale de încărcare. Anul trecut, românii au cumpărat mai multe mașini electrice decât diesel, în premieră.