Pompierii din Olt, pregătiţi să intervină pentru evacuări de persoane şi supraînălţări de diguri

Un număr de 35 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au fost detaşaţi luni în judeţul Teleorman, pentru a interveni în localităţile afectate de inundaţii.

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 13:44
Pompierii din Olt, pregătiţi să intervină pentru evacuări de persoane şi supraînălţări de diguri

Cinci pompieri din judeţul Olt se află în comuna teleormăneană Vârtoapele, cu două bărci cu motor şi un autocamion, pentru a interveni la evacuare de bunuri şi persoane şi alte echipaje de pompieri din Olt sunt la Alexandria, pregătite să acţionează în localităţi din jumătatea sudică a judeţului Teleorman pentru a sprijini acţiunile pompierilor teleormăneni – supraînălţarea unor diguri, evacuări de persoane etc.

Decizia deplasării pompierilor din judeţul Olt pentru a sprijini intervenţiile pompierilor teleormăneni a fost luată luni, la ordinul inspectorului general la IGSU, colonelul Nicolae Cornea.

În ultimele două zile inundaţii s-au produs şi în judeţul Olt, însă din a doua parte a zilei de duminică apele au început să se retragă şi în prezent nu mai sunt locuinţe inundate. Numărul gospodăriilor inundate se reduce permanent, la fel şi suprafeţele de teren agricol, păşuni şi păduri acoperite de apă. Mai sunt încă gospodării cu apă în curţi în comunele Şerbăneşti, Icoana, Optaşi-Măgura şi în oraşul Potcoava.

Alin Băsăşteanu a menţionat că situaţia este monitorizată permanent de instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de inundaţii, tendinţa apelor fiind de scădere în judeţul Olt.