Pompierii intervin de o zi pentru stingerea incendiului de vegetaţie din Munţii Apuseni. Suprafaţa s-a extins la 15 ha

Zeci de pompieri, jandarmi, angajaţi silvici şi voluntari continuă să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbătă la marginea unei păduri din Munţii Apuseni, în judeţul Alba, operaţiunea fiind dificilă din cauza reliefului accidentat, fiind mobilizat şi un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket de la Inspectoratul General de Aviaţie. Suprafaţa cuprinsă de flăcări a crescut la 15 hectare, scrie News.ro.

02 apr. 2017, 11:29
Pompierii intervin de o zi pentru stingerea incendiului de vegetaţie din Munţii Apuseni. Suprafaţa s-a extins la 15 ha

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că zeci de pompieri, jandarmi, angajaţi silvici, salvamontişti şi voluntari continuă să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit în urmă cu câteva zile la marginea unei păduri din zona localităţii Poşaga.

Marescu a precizat că incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă din Lunca Arieşului de pe raza comunei Poşaga, fiind afectată o suprafaţă de peste 15 hectare de la marginea unei păduri.

Potrivit sursei citate, focul a cuprins o zonă cu vegetaţie uscată şi doborâturi de arbori, intervenţia fiind dificilă din cauza zonei montane cu relief accidentat.

Pentru stingerea focului a fost mobilizat şi intervine în continuare în sprijinul echipelor de intervenţie un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket de la Inspectoratul General de Aviaţie.

În urmă cu câteva zile, un incendiu de vegetaţie a izbucnit în aceeaşi zonă, pe o suprafaţă mică, iar sâmbătă, focul s-a aprins din nou, cuprinzând o suprafaţă de aproximativ zece hectare.

 

viewscnt