Pompierul-erou care a salvat un băieţel de 10 ani, victimă a unui accident rutier mortal, îl vizitează zilnic la spital: „L-am mângâiat pe frunte, așa cum fac cu propriii mei copii când suferă”

Gabriel are 10 ani şi, pe 1 septembrie, a fost victima unui tragic accident care a avut loc în localitatea Crasnaleuca din judeţul Botoşani. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi un copil de 1 an, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat în şanţ.

13 sept. 2023, 13:09
Pompierul-erou care a salvat un băieţel de 10 ani, victimă a unui accident rutier mortal, îl vizitează zilnic la spital: „L-am mângâiat pe frunte, așa cum fac cu propriii mei copii când suferă”

Gabriel a fost singurul supravieţuitor al accidentului. Micuţul a ajuns la spital, iar pompierul care l-a salvat îl vizitează zilnic.

Sergentul major Iulian Pînzariu este unul dintre pompierii care au intervenit în urma unui grav accident petrecut acum o săptămână în zona localității Crasnaleuca. Pompierul este cel care l-a găsit pe Gabriel la câțiva metri distanță de mașina în care se afla. Micuţul era rănit și speriat, dar conștient, dar Iulian a reuşit să-l calmeze şi să-l ajute să depăşească şocul.

Eu sunt Iulian și am venit să te ajut. Te rog să te calmezi. Tremuri! O să te acopăr cu haina mea până când vin colegii de la ambulanță. Uite, acesta este un guler cervical, și o să ți-l pun la gât. Acum o să îți pansăm rana„, i-a spus sergentul major Iulian Pînzariu.

Citeste si Natalia și Norbert au murit într-un accident de motocicletă. Polițiștii suspecteză că erau traficanți de droguri

Pompierul-erou care a salvat un băieţel de 10 ani dintr-un accident mortal îl vizitează zilnic la spital

Gabriel, un copil în vârstă de 10 ani, internat în secția de chirurgie, primea, de două ori pe zi, vizitele unui bărbat. Acesta venea uneori îmbrăcat în uniforma de pompier, alteori în haine obișnuite. Chipul lui Gabriel strălucea de bucurie în timp ce ochii bărbatului se înmuiau de emoție.

Cu o voce blândă, îl întreba cum se simte, în timp ce, protector, îl mângâia pe frunte. Cunoștea exact cuvintele potrivite pentru a-i aduce un zâmbet pe buze lui Gabriel. Se despărțeau cu greu, dar nu înainte de a face planuri pentru viitoarele vizite și ce bunătăți să aducă.

Personalul medical care îl îngrijea pe Gabriel se întreba: „Oare acest bărbat este tatăl lui sau poate un membru al familiei?”

„El este Iulian, pompierul care a avut grijă de mine imediat după accident. Mi-a promis că mă va vizita la spital și s-a ținut de cuvânt. Dimineața vine singur, iar după-amiaza vine cu soția. L-a adus și pe fiul său în vizită și acum suntem prieteni. Nu am cuvinte să-i mulțumesc”, le-a explicat Gabriel, răspunzând unei întrebări nepuse.

Cadrele medicale care au grijă de Gabriel, impresionate de gestul pompierului

Gestul pompierului le-a adus lacrimi în ochi medicilor care au grijă de băiat. Impresionat, medicul chirurg a dorit să împărtășească această poveste.

Doresc să exprim sincerele mele mulțumiri și aprecieri față de Pânzariu Iulian, unul dintre membrii echipei dumneavoastră. În calitate de medic curant al micului pacient de 10 ani, victima unui accident rutier, ce a fost preluat și îngrijit pe timpul transportului de Pânzariu Iulian, am fost impresionată de profesionalismul, dedicarea și competența sa.

Citeste si Valeria și Dima au fost despărțiți de o tragedie chiar în ziua în care urmau să se logodească. Au fost accidentați de o mașină condusă de soţul unei foste deputate

Este cu adevărat un activ valoros al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, acesta demonstrând o pasiune și o empatie remarcabilă, vizitând pacientul pe toată durata internării și oferindu-i suport emoțional.

Vă rog să primiți această scrisoare ca o dovadă a recunoștinței mele pentru angajamentul și sacrificiul pe care Pânzariu Iulian le aduce în munca sa.

Vă felicit pentru modul în care ați reușit să îl inspirați, acesta este un rezultat direct al eforturilor și devotamentului dumneavoastră în a construi și a menține o echipă de elită la ISU Botoșani„, se arată pe pagina de Facebook a IGSU.

Iulian are doi copii, în vârstă de 3 și 11 ani, astfel că nu i-a fost foarte greu să vorbească pe limba lui Gabriel şi să-l liniştească.

Era extrem de speriat. Am stat de vorbă cu el, l-am încurajat și l-am mângâiat pe frunte și pe cap, așa cum fac cu proprii mei copii când suferă. I-am promis că îl voi vizita la spital și să nu îi fie teamă”, a povestit pompierul.

Pompierul l-a asigurat că vor rămâne prieteni și că îl va ajuta cu orice are nevoie pentru a se recupera.