Pompierul proxenet, în arest

Pompierul care în timpul liber se ocupa de proxenetism a fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă. Alături de el ar putea primi mandat alţi cinci bărbaţi care lucrau în reţea. Între timp, la liceele din Caracal, unde 15 eleve ar fi fost victime ale proxeneţilor, s-a declanşat o anchetă.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 06:45
Pompierul proxenet, în arest

Profesorii de la cele două licee nici măcar nu au bănuit ce se întâmplă cu fetele. Mai ales că unele dintre ele învaţă bine.

„Sunt eleve foarte bune. Aceste eleve vor fi consiliate în şcoală şi nu numai. Vom chema pe lângă psihologul care este în şcoală şi de la judeţ să stea de vorbă cu ele, în momentul în care suntem siguri că acestea au fost implicate”, a declarat Elena Răileanu, directorul Colegiului Industrial Matei Basarab.

Proxeneţii erau în vizorul anchetatorilor de mai mult timp. Reţeaua era condusă de un cuplu, în apartamentul căruia aveau loc şi partidele de sex. Elevele erau filmate, apoi şantajate. Din reţea făcea parte si un angajat al ISU Olt.

„Dacă acesta va fi găsit vinovat şi va fi pronunţată o hotărâre definitivă, indiferent dacă va fi cu suspendare sau cu executare, îşi va întrerupe raporturile de muncă cu instituţia noastră şi va fi trecut în rezervă”, a precizat Alin Băsăşteanu, ISU Olt.

În ceea ce îl priveşte pe al doilea pompier suspectat de proxenetism, anchetatorii au stabilit că acesta doar a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre victime, dar nu făcea parte din reţea.