Ponta: Vosganian şi-a dat demisia pentru a nu constitui o problemă de imagine pentru Guvern

Decizia Senatului de a respinge solicitarea privind începerea urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian este una corectă, a afirmat premierul Victor Ponta, informează Mediafax. 

07 oct. 2013, 19:37
Ponta: Vosganian şi-a dat demisia pentru a nu constitui o problemă de imagine pentru Guvern

Victor Ponta a subliniat că această demisie reprezintă o decizie politică generată de dorinţa fostului ministru de a nu constitui o problemă de imagine pentru Guvern.

„A fost o decizie politică şi am apreciat gestului lui Vosganian. În primul rând, domnia sa a mers în Senat şi a prezentat situaţia – şi eu cred că Senatul a luat o decizie corectă, cu o majoritate covârşitoare, mai mare decât cea a USL, a decis respingerea – după care, însă, strict pe un considerent politic, Vosganian n-a vrut să rămână ca o problemă de imagine pentru Guvern şi şi-a prezentat demisia. Evident că PNL va face o altă nominalizare, dar până la urmă e o decizie politică”, a spus Ponta la Antena 3.

Varujan Vosganian şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Economiei.

Demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa pentru subminarea economiei.

VEZI SI: PICCJ cere declanşarea procedurilor pentru avizarea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian