Ponta a discutat la Bruxelles despre fraudele electorale din România

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a aflat miercuri la Bruxelles unde a avut mai multe întrevederi cu liderii socialiştilor europeni. Printre cei cu care s-a intâlnit se numără Martin Schulz, preşedintele grupului S&D din Parlamentul European, Philip Cordery, secretarul general al PES, şi Hannes Swoboda, vicepreşedinte al grupului S&D.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 16:04
Ponta a discutat la Bruxelles despre fraudele electorale din România

Victor Ponta, impreuna cu Serghei Stanisev, liderul socialistilor din Bulgaria, a comunicat socialistilor europeni situatia „gravelor fraude comise la alegerile organizate in acest an in Bulgaria si, respectiv, in Romania, unde s-au inregistrat nereguli majore” arată un comunicat PSD. „Este vorba fenomene fara precedent de mita electorala, intimidare, incalcare a legislatiei, folosire a institutiilor statului pentru presiuni – toate, in prezent, tolerate de catre liderii europeni ai partidelor conservatoare cu care sunt infratite partidele care conduc coalitiile de guvernare din cele doua tari. „

De asemenea, Victor Ponta a discutat si cu Martin Schulz (liderul S&D si, incepand din ianuarie, presedinte al Parlamentului European) despre calendarul actiunilor socialistilor europeni din 2012, inclusiv cele care vor fi organizate in Romania. Reamintim ca, in 2012, la Bucuresti vor avea loc mai multe reuniuni la nivel inalt ale grupurilor socialistilor europeni.

Presedintele PSD a reluat mesajul despre necesitatea promovarii alternativelor fata de politicile de austeritate din prezent, tocmai pentru a se propune un model alternativ de iesire din criza, prin sustinerea modelului social european.