Ponta acuză Guvernul că a ascuns nivelul real al deficitului bugetar VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, după întâlnirea cu delegaţia FMI, că Guvernul nu a informat că nivelul deficitului bugetar pe 2012 va fi mărit peste nivelul de 1,9% pentru a asigura finanţare Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Astfel că deficitul va reprezenta 2,1% din PIB.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 11:13
Ponta acuză Guvernul că a ascuns nivelul real al deficitului bugetar VIDEO

„Am aflat cu surprindere şi supărare că deficitul bugetar anunţat, de 1,9%, este un deficit fals. Ni s-a spus că la el se vor adăuga cel puţin 0,2%, adică 280.000.000 de euro, bani pentru, aţi ghicit, pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii”, a declarat preşedintele PSD, după întâlnirea cu Jeffrey Franks.

Totodată, Ponta a acuzat puterea că se foloseşte în scop electoral de varianta creşterii pensiilor şi salariilor în sectorul bugetar cu 5%, atâta vreme cât chestiunea nu a fost discutată cu Fondul Monetar Internaţional.

„Am întrebat dacă acea creştere de cinci la sută a pensiilor şi salariilor anunţată de PDL a fost discutată cu partenerii noştri internaţionali. Răspunsul cred că îl ştiţi că nu. Nu există în acest moment discutată cu FMI, Banca Mondială şi CE niciun fel de posibilitate de creştere a pensiilor şi salariilor. A fost o simplă promisiune electorală a celor de la PDL generată de sondajele de opinie care apăruseră în acea zi”, a spus liderul PSD adăugând că partenerii internaţionali cred că o asemenea creştere este posibilă doar în iunie.