Ponta acuză PNL că vrea alegeri parlamentare, cu preţul sănătăţii. „Să se facă, să ne infectăm şi asta e”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, duminică, la România TV, că e convins de faptul că alegerile parlamentare nu vor fi amânate, "indiferent de numărul de cazuri" de infectare cu noul coronavirus. Fostul premier îi acuză pe liberali că vor alegeri "cu orice preţ, cu preţul sănătăţii, al unui început de şcoală foarte periculos şi al distrugerii firmelor româneşti".

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 16:51
Ponta acuză PNL că vrea alegeri parlamentare, cu preţul sănătăţii. „Să se facă, să ne infectăm şi asta e”

„E important să arătăm că pentru aceste alegeri s-au pus în pericol două lucruri esenţiale: partea de sănătate – nu doar cazurile de COVID, dar în continuare bolnavii cu alte afecţiuni suferă la fel de mult cum au suferit în aceste luni. Nu avem un calendar în mod normal despre cum se deschis toate spitalele, toate tratamentele pentru cei cu alte afecţiuni.

Chestiunea cu şcolile, unde mâine se duc copiii la şcoală, unii se duc cei din zonele mai bogate, mai dezvoltate. Ceilalţi stau acasă, dar ştiţi bine că învăţământul ăsta online nu este o chestiune care într-adevăr să-i ajute pe copii. Răspunerea este aruncată pe primari şi pe directori”, a spus Victor Ponta, în direct, la România TV.

Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Nicio unitate de învăţământ din 11 judeţe nu se află în scenariul roşu! Veniţi cu încredere!

Liderul Pro România a reamintit că „firmele româneşti pe 25 octombrie trebuie să plătească ceea ce nu au plătit până acum”.

„PNL-ul vrea să rămână la guvernare şi, din păcate, după cum aţi văzut şi la moţiunea de cenzură, cu sprijinul UDMR, USR şi PMP, rămân la guvernare fără să aibă un plan clar pentru economie, sănătate şi educaţie.

Sănătatea, educaţia şi firmele româneşti sunt uitate acum pentru nişte voturi. După ce terminăm alegerile locale, stăm câteva zile şi ne ocupăm de cele parlamentare. Nu trebuie să amânăm alegerile, nu trebuie să amânăm şcoala. Ne îmbolnăvim şi cu asta basta”, a precizat Ponta.

Gabriela Firea, acuzaţii grave la adresa Monicăi Anisie: „A dat ordin inspectoratelor şcolare să nu colaboreze cu noi”

Fostul premier susţine că autorităţile sanitare vor face mai puţine teste pentru că „dacă faci puţine teste, ai puţine cazuri.

„Nu vor amâna alegerile parlamentare. Din ce am văzut eu, nu s-a dorit în nicio secundă, indiferent de numărul de cazuri, să se amâne alegerile. Să se facă, să ne infectăm şi asta e că nu o să facem ce face patru ani.

Alegerile vor fi cu orice preţ, cu preţul sănătăţii, al unui început de şcoală foarte periculos şi al distrugerii firmelor româneşti. Ăsta este preţul ca PNL să aibă alegeri acum”, a conchis Victor Ponta.

Sute de profesori sunt în spital sau în carantină, înainte de începerea noului an şcolar. Anisie: „Suntem într-un proces dinamic”