Ponta: Antonescu nu ştie cum funcţionează un guvern. Nu ştia că mergi în Parlament pentru Iohannis

Premierul Victor Ponta a precizat că însărcinările vicepremierilor sunt stabilite de către şeful Guvernului, iar liderul PNL, Crin Antonescu, care a susţinut că vicepremierii nu au avut până în prezent prerogative exacte, "nu ştie cum funcţionează un guvern".

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 19:45
Ponta: Antonescu nu ştie cum funcţionează un guvern. Nu ştia că mergi în Parlament pentru Iohannis

Victor Ponta a precizat că Iohannis va coordona, probabil, zona economică, iar domeniile legate de rdine publică, apărare şi securitate naţională vor fi coordonate în continuare de către vicepremierul Gabriel Oprea.

„Ordine publică, apărare şi securitate naţională sunt coordonate de către vicepremierul Gabriel Oprea. Asta presupune o multitudine de activităţi, avem un grup de acţiune cu toate instituţiile care au atribuţii în domeniu, e vorba de activitate în CSAT, deci lucruri pe care Iohannis de abia după un timp de activitate la nivel central probabil că, încet-încet, le va cunoaşte”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat cum comentează faptul că Antonescu a apreciat că vicepremierii nu au avut până în prezent, în mod oficial, prerogative exacte de coordonare a unor ministere, iar Oprea a intrat în Guvern ca vicepremier fără portofoliu, dar „lucrurile au decurs tacit mai departe”, Ponta a răspuns: „A fost prin decizia mea. Domnul Antonescu nu ştie cum funcţionează un guvern, de aceea de altfel a şi propus, vineri, să fie vicepremier şi ministru de Interne (Klaus Iohannis-n.r.) neştiind că trebuie, de fapt, să mergi în Parlament pentru vot. Vicepremierii primesc însărcinări din partea primului-ministru”.

Premierul a declarat anterior că liberalul Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică, el arătând că această soluţie a fost discutată în USL şi va fi „bătută în cuie” la o nouă şedinţă a Uniunii, marţi.