Ponta, atac la Orban: E Gică-contra. Nu e de acord cu ce face USL, dar îi place să se aleagă pe USL

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni seara, la România TV, că Ludovic Orban, care a anunţat că el nu va vota un Guvern USL-UDMR, este "Gică-contra": nu este de acord cu nicio acţiune a USL, dar îi place să candideze pe listele Uniunii.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 20:44
Ponta, atac la Orban:  E Gică-contra. Nu e de acord cu ce face USL, dar îi place să se aleagă pe USL

„Orban este Gică-contra, el, dacă spuneam că ne aliem cu apaşii, el vroia cu sioux-ii. El are o treabă cu Crin Antonescu şi nu e de acord cu nimic din ce face USL, dar a candidat pe USL, adică îi place să se aleagă pe USL, dar nu îi place USL„, a spus Ponta.

Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu va vota un Guvern al USL din care să facă parte UDMR, iar acest lucru nefiind legat de cu „statutul de partid etnic” al formaţiunii maghiare, ci în funcţie de patru motive, care vizează colaborarea cu PDL şi Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI Ponta: Nu s-a luat nicio decizie cu UDMR. Am vrut să dau un prim semnal de reunificare a ţării

Orban  ENUMERAT, pe Facebook, patru argumente pentru care poziţia sa este categorică împotriva cooptării UDMR la guvernare.

„1. UDMR a trădat în 2009 înţelegerea cu PNL şi cu PSD, fiind factorul decisiv care a permis învestirea guvernului Boc 2 (după ce, culmea, votaseră moţiunea de cenzură care a dus la căderea cabinetului Boc 1 ); 2. Timp de 3 ani UDMR a votat toate aberaţiile guvernului Boc, care au creat dezastrul economic, social şi instituţional de astăzi; 3. UDMR a boicotat referendumul de demitere a lui Băsescu, fiind un factor decisiv în operaţiunea de salvare a lui Băsescu; 4. Cetăţenii care ne-au votat sunt într-o proporţie zdrobitoare împotriva cooptării UDMR la guvernare”, a explicat Orban.

„Mai precizez că nu voi vota un Guvern din care face parte UDMR”, a subliniat deputatul PNL.