Ponta: Băsescu râde „ca prostu”. Replicile lui sunt de pe ”puntea vaporului”

Liderul PSD, Victor Ponta, îl critică dur pe președintele Traian Băsescu, spunând că acesta habar n-are care este diferenţa între deficitul structural şi cel bugetar, dar râde ”ca prostu, cum spune românul”.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 09:16
Ponta: Băsescu râde „ca prostu”. Replicile lui sunt de pe ”puntea vaporului”

„Eu însumi, fost procuror ce sunt (n.red. – referire la aluzia de duminică seară a preşedintelui Băsescu în ceea ce-l priveşte), am întrebat şi am aflat această diferenţă abia în 2010, când am început să lucrez la Programul Economic al PSD.  (…) Azi de dimineaţă, la conferinţa de presă susţinută pe tema poziţiei USL faţă de deciziile Consiliului, am răspuns la o întrebare care conţinea o confuzie între cele două tipuri de deficit. Jurnaliştii şi-au notat şi au înţeles foarte clar”, scrie Ponta pe blogul personal.

„La ora 16, marinarul Traian Băsescu (incapabil şi după 7 ani să devină preşedinte cu adevărat) a primit o întrebare identică. Ups! (cum ar zice fiica mea, Irina) Băsescu habar nu are ce este deficitul structural, şi a spus că noi avem deja prevăzut în buget un deficit de 1,9 urmând să ajungem la 0 in 2015 – vorbea evident de cel bugetar! Las la o parte că, în timpul întregii conferinţe, vorbind de lucruri serioase şi grave, Băsescu râdea în stilul lui binecunoscut (adică „ca prostu” cum spune românul)„, îl acuză Ponta pe preşedintele ţării.

Liderul PSD mai spune că, la cele 5 propuneri ale USL, tot ce a putut să răspundă Băsescu a fost că nu comentează ce spune ”un fost procuror ajuns în politică”.

De la Băsescu m-ar surprinde o replică de bun-simţ care să facă uitate replicile sale de pe puntea vaporului”, contracarează Ponta.

El mai susţine că adevărata problemă este că Băsescu „a semnat în numele României un angajament care ne afectează pe toţi, neavând habar ce anume a semnat!!!”

„Adică, el e de acord cu 0,5 % deficit structural, crezând că e vorba de deficit bugetar! Bună treabă!”, conchide Ponta.