Ponta, către angajaţii Oltchim: Nu speriaţi investitorii

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul caută un investitor pentru Oltchim şi a făcut apel la angajaţii companiei să nu sperie investitorii, arătând că ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu protestatarii.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 11:58
Ponta, către angajaţii Oltchim: Nu speriaţi investitorii

Ponta a afirmat că Guvernul „munceşte de ceva timp” pentru găsirea unui investitor care să preia Oltchim şi să asigure locurile de muncă şi buna funcţionare a Oltchim, Arpechim şi altor societăţi care depind de combinat.

„Vreau să cred că oamenii înţeleg că nu trebuie să speriem investitorii acum. Ar fi un lucru foarte rău ca ambii investitori care şi-au declarat interesul să vadă în mişcările de protest un semn negativ şi să plece de acolo”, a spus Ponta.

Peste 300 de angajaţi ai Oltchim protestează, miercuri, faţă de întârzierea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului, şi faţă de faptul că nu şi-au primit banii şi bonurile de masă de două luni. Liderul sindical Mihai Diculoiu a declarat că este vorba despre un protest spontan faţă de situaţia în care se află combinatul, susţinând că se urmăreşte „lichidarea societăţii”.

Tot miercuri, Constantin Roibu, directorul Oltchim şi cel mai logeviv director al unei companii de stat din România, şi-a dat demisia.

Ponta a declarat miercuri că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, răspunde cu „capul, viaţa şi tot” pentru privatizarea Oltchim şi că există două mari companii, din „zone geografice total diferite”, interesate să preia combinatul chimic.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic. Potrivit celor mai recente date, în acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.