Ponta, către MRU: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la România TV, că "lucrurile sunt probabil exagerate" în ceea ce priveşte lista cu achiziţiile de lux făcute în timpul Guvernului Ungureanu, dar i-a transmis fostului premier că ar trebui să înveţe că "ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face".

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 20:43
Ponta, către MRU: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

„Evident că lucrurile poate că sunt exagerate, dar aş vrea să-i spun domnului Ungureanu: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. A propagat o campanie personală de atac la împotriva mea. Nu m-am gândit că o să i se întâmple atât de repede oarecum similar. E bine că învaţă„, a spus Ponta.

La obervaţia moderatorului că declaraţiile sale sună ca o ameninţare, premierul a spuscă „nu, sună ca o constatare”. „Eu n-o să-i fac domnului Ungureanu nimic, dar se bucura atât de tare când avea o ocazie să mă atace la persoană…”, a adăugat Ponta.

Premierul a mai spus că a dat dispoziţie la guvern să nu facă nimeni cumpărături de protocol în numele său. 

„Să ştiţi de la mine că am dat dispoziţie să nu cumva să se trezească cineva să facă cumpărături în numele meu, atâta timp cât eu nu beau alcool şi nu invit oamenii la mese de protocol. Dacă îi invit la restaurant, îmi permit să îi invit pe socoteala mea. În cele cinci luni de prim ministru eu nu am organizat niciun fel de dineu. Dineurile acestea nu sunt cele mai fericite momente de a discuta cu cineva”, a spus Ponta, adăugând că atunci „când am avut invitaţi de diverse poziţii am mers la un restaurant din Bucureşti”.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seară, la România TV, că toate cheltuielile cu parfumuri şi mâncăruri scumpe au fost făcute strict pentru protrocolul de înalte primiri. 

În timpul mandatului lui Mihai Răzvan Ungureanu, Guvernul a făcut achiziţii de nu mai puţin de 10 milioane de lei, constând în produse scumpe, de la băuturi şi mâncare până la creme şi parfumuri.  România TV şi jurnalul.ro au prezentat liste cu produsele de lux achiziţionate, pe care se regăsesc Whiskey Lagavulin de 1.718 lei/sticla, vită de Kobe (Japonia) – 3.500 lei/kg, dar şi parfumuri gen Givenchy sau Giorgio Armani, precum şi tot felul de creme.