Ponta caută ajutor în mediul privat: Încerc să asigur un echilibru în economie

În timp ce în Parlament USL a început demersul pentru suspendarea preşedintelui, Victor Ponta discută cu oamenii de afaceri. Guvernul caută ajutor în mediul privat pentru crearea de locuri de muncă. Executivul vrea să ajungă la un compromis cu mediul de afaceri şi participă la consiliul consultativ al oamenilor de afaceri.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 08:51
Ponta caută ajutor în mediul privat: Încerc să asigur un echilibru în economie

Victor Ponta a ajuns, la ora 10.00, la sediul Camerei de Comeră şi Industrie a României, pentru o întâlnire cu oamenii de afaceri, tot la ora 10.00 începând şi şedinţa Parlamentului în care se dă citire solicitării USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

„Chiar dacă zgomotul şi căldura politică par să acopere lucrurile de substanţă, eu nu mă aflu în Parlament. Preocuparea numărul unu a Guvernului nu este bătălia politică”, a spus Ponta oamenilor de afaceri.

În discursul susţinut în faţa acestora, Ponta a arătat că este un premier social-democrat care a înţeles că economia se află înaintea socialului şi că Guvernul va încerca să îmbunătăţească mediul de afaceri, astfel încât statul să nu mai fie „un duşman şi o piedică” în derularea proiectelor de investiţii.

El a afirmat că este nevoie de management privat la nivelul companiilor de stat, deoarece managementul politic nu funcţionează aşa cum ar trebui, şi i-a asigurat pe oamenii de afaceri că Guvernul nu renunţă la intenţia de a reduce contribuţiile sociale pentru angajatori.