Ponta: Cei care anunţă fraudarea alegerilor înainte de vot trebuie sancţionaţi de Codul electoral

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în viitorul Cod electoral trebuie incluse sancţiuni pentru politicienii care anunţă fraudarea alegerilor înainte ca scrutinul să aibă loc, afectând astfel imaginea României ca ţară democratică.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 14:37
Ponta: Cei care anunţă fraudarea alegerilor înainte de vot trebuie sancţionaţi de Codul electoral

Ponta a spus că una dintre priorităţile noului Guvern, care va fi prezentată în Parlament în sesiunea din februarie, va fi modificarea Codului electoral în sensul de a impune sancţiuni foarte clare pentru cei care, din iresponsabilitate sau din demagoogie, înainte de avea loc alegeri, ies şi anunţă fraude şi în acest fel afectează imaginea României ca ţară democratică.

„Cred că trebuie să punem în viitorul Cod electoral nişte sancţiuni foarte clare pentru cei care, din iresponsabilitate sau doar din demagoogie, înainte de avea loc alegeri, ies şi anunţă fraude şi în acest fel practic afectează imaginea noastră ca ţară democratică. Mi-e greu să înţeleg raţiunile electorale pentru care, cu cinci zile înainte, fără să ai nicun fel de informaţii, dimpotrivă, având acces la toate informaţiile care îţi dovedeau că nu va frauda nimeni niciun vot, doar din raţiuni demagice şi electorale, ieşi şi spui cum vor fi fraudate alegerile”, a spus Ponta.

El a arătat că în viitor România trebuie să aibă politicieni mai responsabili, iar în Codul electoral trebuie trecut în mod clar până unde poate merge bătălia electorală fără a afecta imaginea României ca ţară democratică.