Ponta cheamă prefecţii în şedinţă: Videoconferinţă pentru actualizarea listelor electorale

Premierul Victor Ponta va avea, vineri, o videoconferinţă cu prefecţii, pentru a discuta inclusiv despre actualizarea listelor electorale. Videoconferinţa ar urma să fie organizată la ora 12.00.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 13:51
Ponta cheamă prefecţii în şedinţă: Videoconferinţă pentru actualizarea listelor electorale

Guvernul a anunţat că reuniunea a fost fixată pentru a lua măsurile necesare pentru aplicarea solicitărilor formulate de Curtea Constituţională. Executivul mai transmite că a luat act de anunţul CCR privind referendumul desfăşurat pe 29 iulie 2012 şi consideră că este o decizie corectă.

Victor Ponta a dat asigurări că activitatea cabinetului său va continua neperturbată de efectele acestei decizii. El spune că se va concentra în această perioadă pe discuţiile cu reprezentanţii delegaţiei FMI.

Curtea Constituţională a amânat, joi, până în 12 septembrie, o decizie privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, urmând să verifice listele electorale, au declarat surse politice.

În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată.

Curtea Constituţională a reluat, joi dimineaţă, şedinţa pe tema rezultatului referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, amânată miercuri seară după ce a solicitat informaţii MAI şi INS.

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor declarau, pentru MEDIAFAX, miercuri seară, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională, miercuri, precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.

În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri seară, că ştia că decizia CC privind referendumul va fi luată joi, că amânarea acesteia nu îl îngrijorează şi că CC trebuie să aibă la dosar „documente originale, nu trimise la BEC”.

Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la plecarea de la sediul său de campanie.

Băsescu a spus, răspunzând unei întrebări, că ştia că decizia CC va fi joi, menţionând că nu este îngrijorat de amânare.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunţat împotrivă, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anunţate miercuri de BEC.


loading...