Ponta confirmă că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Am discutat despre Parteneriatul Strategic

Premierul Victor Ponta a confirmat că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, susţinând că a discutat cu acesta despre continuarea colaborării în cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite şi că a fost invitat la o demonstraţie militară americană la Câmpia Turzii.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 15:26
Ponta confirmă că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Am discutat despre Parteneriatul Strategic

„Este corect. Ambasadorul m-a invitat – mâine va fi la Câmpia Turzii o demonstraţie a forţelor aeriene americane – şi am discutat despre continuarea colaborării noastre în Parteneriatul Strategic. Nimeni nu ia în serios absurdităţile apărute prin România cu ieşirea din NATO, din Uniunea Europeană. Nu este nimeni atât de naiv încât să creadă aceste prostii”, a susţinut Ponta, întrebat de jurnalişti dacă s-a întâlnit cu ambasadorul american.

El a adăugat că ministrul Apărării va fi prezent la demonstraţia militară de la Câmpia Turzii.

Surse oficiale au declarat, marţi dimineaţa, agenţiei Mediafax că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, precizând doar că întâlnirea face parte din seria întrevederilor periodice pe care le au ambasadorii cu oficialii români.

Precedenta întâlnire dintre premierul Victor Ponta şi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a avut loc în 2 iulie.