Ponta: Congresul socialiștilor europeni va avea loc în premieră la București

Prezent vineri la Convenția Partidului Socialist European (PES), organizată la Bruxelles, Victor Ponta, președintele PSD, a anunțat că viitorul Congres al PES va avea loc în premieră la București, în 2012.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 13:30
Ponta: Congresul socialiștilor europeni va avea loc în premieră la București

”Vreau să spun cu mare satisfacţie că decizia PES a fost deja luată, la anul, pe 28 şi 29 septembrie, la Bucureşti va avea loc Congresul PES ca un semn de sprijin pentru partidul nostru, pentru alegerile care vor urma şi ca un mod pentru care practic pentru rima oară într-o ţară din Europa de Est, ceea ce înseamnă cel mai vechi partid – PES – a înţeles să vină să adreseze un mesaj. Am toată convingerea că vor fi la Bucureşti viitorul preşedinte al Franţei, viitorul cancelar al Germaniei, cel alături de care în 2013 – 2016 va trebui să muncim să reconstruim ceea ce s-a stricat în ultimii ani şi să o luăm de la capăt pe drumul european al României început în anul 2000 şi întrerupt, din păcate, în 2008”, a declarat Victor Ponta într-o conferință de presă organizată la Bruxelles.

Potrivit acestuia, cu prilejul Congresului, în care vor avea loc alegeri, PES doreşte să dea un mesaj clar de susţinere, pentru prima oară într-o ţară din Europa de Est, pentru PSD.

Președintele PSD a mai anunțat că sâmbătă, 26 noiembrie, va avea o întrevedere cu cancelarul austriac Werner Faymann, în cadrul căreia va aborda şi va încerca să obţină o serie de informaţii utile şi necesare cu privire la relaţia politică şi economică cu România.