Ponta: Contractul pentru privatizarea CFR Marfă ar putea fi semnat luni

Contractul de privatizare a CFR Marfă ar putea fi semnat luni, dar decizia îi aparţine noului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunţat premierul Victor Ponta.

27 aug. 2013, 09:25
Ponta: Contractul pentru privatizarea CFR Marfă ar putea fi semnat luni

Întrebat marţi în Republica Moldova, la Ungheni, când se va semna contractul pentru privatizarea CFR Marfă, Ponta a răspuns: ‘Cred că luni, nu ştiu. Depinde de doamna ministru Mănescu’.

Ponta va merge miercuri la sediul Ministerului Transporturilor, de la ora 10:00 pentru protocolul de predare-primire cu ocazia schimbării mandatului de ministru al Transporturilor. Premierul a ocupat şi poziţia de mnistru interimar al Transporturilor.

Ramona Mănescu a depus, luni, jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Traian Băsescu i-a transmis, luni, noului ministru al Transporturilor că are de rezolvat patru probleme: privatizarea CFR Marfă, absorbţia fondurilor europene, tronsonul de autostradă Nădlac-Arad şi metroul bucureştean. Şeful statului i-a cerut, de asemenea, Ramonei Mănescu să nu mai recurgă la „aprecieri de tipul Crin Antonescu legate de DNA”, o critică directă la adresa liderului liberal care fusese prezent la ceremonia de învestire, dar a părăsit sala chiar înainte ca Băsescu să-şi înceapă discursul. 


În replică, Victor Ponta a precizat că Ramona Mănescu se va putea achita foarte bine de sarcinile care îi vor reveni la Ministerul Transporturilor, adăugând că „spre deosebire de preşedintele Băsescu”, el i-a trasat numai sarcini din domeniu şi că nu ar fi propus-o ca ministru dacă nu era mulţumit de activitatea ei.