Ponta, contrazis de Antonescu. PNL nu va introduce în statut interdicţia colaborării cu PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că liberalii nu vor introduce în statutul lor o interdicţie expresă a colaborării cu democrat-liberalii. Antonescu infirmă astfel poziţia susţinută anterior de către copreşedintele USL, Victor Ponta, ce anunţase că toate cele 3 formaţiuni al Uniunii vor introduce o asemenea interdicţie.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 13:08
Ponta, contrazis de Antonescu. PNL nu va introduce în statut interdicţia colaborării cu PDL

Antonescu susţine că PNL a probat suficient că nu colaborează cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL pentru a mai da o garanţie suplimentară.

„Nu vom introduce în statutului nostru interdicţia pentru că nu este nevoie. PNL este suficient de credibil şi sub acest aspect. PNL nu a avut nici măcar o tentativă de a colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL după plecarea acestuia din guvern în 2007”, a declarat liderul liberalilor.

Crin Antonescu a menţionat toate ocaziile în care liberalii au refuzat inivitaţiile PDL la o colaborare politică: negocierile privind formarea guvernului în 2008, când PDL s-a aliat finalemente cu PSD, sprijinul pe care Antonescu şi PNL l-au oferit în turul II candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană şi negocierile privind formarea guvernului în 2009.

„PNL nu are nevoie de aşa ceva. Opinia publică nu are niciun dubiu în legătura cu fermitatea şi onestitatea PNL”, a comentat Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, miercuri, că planul B, gândit pentru cazul în care USL nu va obţine 50% din mandate, este introducerea unei interdicţii de colaborare cu PDL în statutul celor trei partide ce formeaza alianţa. Acest lucru urmează să fie pus în practică cu ocazia congresului extraordinar al USL programat pentru data de 7 aprilie.

„Cel puţin la locale, eu, spre exemplu, nu cred că vom lua ca vot politic 50% pentru că, la locale, votul politic este mai puţin important ca persoană. La parlamentare, unde votul este foarte politic, oricât de bun este un primar al PDL nu va putea să îi convingă pe oameni să îi voteze pe parlamentarii PDL, iar acolo scorul va fi mai mare”, a declarat Victor Ponta la TVR Info, scrie hotnews.ro.

„Dincolo de asta, în varianta în care, şi nu este exclusă, de a nu lua 50 % din mandate, planul B este foarte simplu şi foarte clar. Pe 7 aprilie, când avem, toate cele 3 partide, un congres extraordinar, la toate cele 3 partide în statut se va trece o interdicţie expresă de a colabora cu PDL. Atât”, a explicat co-liderul USL.