Ponta critică creşterea pensiilor cu 14%. „Nu o să mai dea nimic. O să se mai taie. Asta a fost o păcăleală până la alegeri”

Fostul premier Victor Ponta a explicat, în direct, la România TV că decizia creşterii pensiilor cu doar 14 la sută este o "mare greşeală" deoarece, în cazul unei majorări cu 40 la sută, cum prevedea legea, oamenii ar fi cheltuit, iar banii s-ar fi întors în economie. Liderul Pro România afirmă că pensionarii nu vor mai primi bani în plus, iar majorarea aplicată de la 1 septembrie "a fost o păcăleală până la alegeri".

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 16:38
Ponta critică creşterea pensiilor cu 14%. „Nu o să mai dea nimic. O să se mai taie. Asta a fost o păcăleală până la alegeri”

Întrebat de jurnalista Cristina Şincai despre creşterea pensiilor cu doar 14 la sută, Victor Ponta a afirmat că Guvernul PNL a făcut „o mare greşeală”.

„E o mare greşeală. Pensionarii, ca şi alocaţiile pentru copii, dacă le primeau, oamenii nu-şi cumpărau nici iahturi, nici nu puneau în bănci în Elveţia, se duceau primul lucru şi îi cheltuiau. Îi salvau şi pe cei care au magazine şi pe producători, îl salvau şi pe domnul Cîţu pentru că jumătate se întorc ca taxe.

Dacă sugrumăm acum o economie care abia mai respiră, o să moară de tot. De unde mai iei taxe la anul? De la cine ca să plăteşti şi ăştia 14 la sută?”, a explicat Victor Ponta, la România TV.

De asemenea, liderul Pro România a avertizat că guvernanţii au mai făcut şi o altă greşeală.

„Au creat impresia oamenilor că degeaba e lege. Ăştia ne mint. A fost lege aprobată, promulgată de domnul Iohannis. Această neîncredere a oamenilor în autoritate – PSD, PNL – arată că nu vor fi solidari atunci când se pune problema să punem umărul. (…) Erau bani care se întorceau imediat în economie şi în buget.

Nu o să mai dea nimic de anul viitor. O să se mai taie. Asta a fost o păcăleală până la alegeri”, a afirmat Ponta.

Ponta: Şcoala nu o să înceapă pe 14 septembrie

Cât despre începerea noului an şcolar pe fondul epidemiei de coronavirus, Victor Ponta consideră că „situaţia e mult mai gravă decât e prezentată”.

„Nu o să înceapă. Nu ai cum să o începi dacă nu folosim toate resursele guvernamtale, nu o aruncăm pe primari ca să înceapă şcoala peste tot.Dacă începe doar în Bucureşti, în Bacău, în Iaşi şi Cluj, împărţim ţara între cei trăiesc într-un loc în care are Primăria şi cei mulţi care nu beneficiază”, a menţionat fostul premier.

Victor Ponta, scenariu sumbru despre criza economică. „Situaţia e mai rea acum decât în 2010”

„M-am uitat pe cifre. Situaţia e mai rea acum decât în 2010. În ianuarie nu vor avea de unde să ia bani decât de la FMI şi de la instituţiile financiare. Vor veni din nou cu mărim TVA-ul, scădem salariile, pensii, cheltuieli.. Blocăm posturi.

Şi atunci în 2009 n-am făcut ce trebuiau pentru că erau alegeri. Toată lumea zicea că e bine. N-am tratat boala la început. Acum nu facem ce trebuie că sunt alegeri. La anul va veni o notă de plată mai mare decât în 2010. Suntem mai nepregătiţi decât atunci pentru criză”, a conchis fostul premier.

Victor Ponta, apel către Guvern: „Nu mai fugiţi pe la CCR cu moţiunea după voi. Aveţi voturi în Parlament, rămâneţi!”


loading...