Victor Ponta, apel către Guvern: „Nu mai fugiţi pe la CCR cu moţiunea după voi. Aveţi voturi în Parlament, rămâneţi!”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, vineri, la România TV, că alegerile locale şi parlamentare din acest an vor fi "un referendum despre cum şi-a făcut Guvernul treaba". Fostul premier a lansat în apel către Executivul condus de Ludovic Orban: "Nu mai fugiţi pe la CCR cu moţiunea după voi. Aveţi voturi în Parlament, rămâneţi"

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 15:54
Victor Ponta, apel către Guvern: „Nu mai fugiţi pe la CCR cu moţiunea după voi. Aveţi voturi în Parlament, rămâneţi!”

Invitat la dezbaterea din studioul România TV, Victor Ponta s-a arătat indignat de modul în care Grupul de Comunicare Strategică raportează infecţiile de noul coronavirus

„Chiar în fiecare zi numai 1.300 şi un pic? Au o gândire care duce la o problemă de logică. Pe de o parte, e jale. Vor să îi convingă pe cei în vârstă să stea acasă pentru că nu votează PNL. Cum spune domnul Iohannis, Guvernul a gestionat foarte bine. Suntem pe locul 1 la numărul de infectări.

Ori nu sunt probleme cu infectările şi facem alegeri. Ori e foarte rău şi te ocupi de şcoală şi de spitale şi lasă alegerile. Pe de o parte, îmi spui e că e rău şi pe de altă parte îmi spui să facem alegeri”, a afirmat Ponta la România TV.

Fostul premier a mărturisit că nu înţelege de ce politicienii s-au grăbit să organizeze alegerile locale pe 27 septembrie.

„Cred că şi alegerile locale şi parlamentare vor fi un referendum despre cum şi-a făcut Guvernul treaba. Şi-a făcut-o bine sau rău. Anul trecut a fost un referendum despre Dragnea şi PSD. Oamenii au venit la vot şi au spus nu ne-a plăcut de Dragnea. Va fi tot un referendum dacă Guvernul ăsta şi-a făcut bine treaba.

Nu mai fugiţi pe la CCR cu moţiunea după voi. Aveţi voturi în Parlament, rămâneţi. Aruncăm ţara în aer pentru Orban?”, a menţionat Ponta.

Orban, despre contestarea moţiunii la CCR. „E neconstituţional. Niciun lider politic nu poate să-şi bată joc de această instituţie”