Ponta: Da, i-am spus lui Băsescu că a fost un primar şi un ministru corupt

Victor Ponta a vorbit la România TV despre ceea ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni. Liderul PSD a recunoscut că l-a acuzat pe Băsescu că a fost un primar şi ministru al Transporturilor corupt şi a relatat că nu l-a văzut niciodată atât de nervos. Explicaţia pentru agresivitatea neobişnuită a preşedintelui, a precizat Ponta, o putem afla doar de la psihologi sau psihanalişti.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 17:05
Ponta: Da, i-am spus lui Băsescu că a fost un primar şi un ministru corupt

Sunt convins şi i-am spus şi domnului Băsescu direct, faţă în faţă, că eu sunt convins ca a fost un primar general şi un ministru al Transportorturilor corupt. Iar, domnia sa cel putin ştie, dacă nu beneficiază direct, de fapte de coruptie ale guvernului actual pe care îl sustine şi ale miniştrilor săi. Mă refer la doamna Udrea şi la ceilalţi miniştri care iau mită şi sunt vinovaţi de fapte de corupţie„, a declarat Ponta la România TV, întrebat dacă l-a acuzat pe Băsescu că a luat mită.

Liderul PSD a reluat ideea că şeful statului „a fost mai grosolan decât trebuie sa fie un preşedinte al ţării„.

Indiferent dacă-i place sau nu persoanele care vin sa îl viziteze, trebuie să respecte un protocol… Dincolo de ideea că ne-a ferit de presă – nu ne-a lăsat să trecem pe la presă, nu am înţeles de ce – nici nu a dat mâna cu noi la intrare. Nu ţin foarte tare să dau mâna cu Traian Băsescu, nici nu îmi face o plăcere deosebită, dar e ca şi când v-aş invita la mine acasă şi din hol nu vreau să vă salut„, a declarat Ponta.

Liderul PSD a relatat că a fost la multe întâlniri cu şeful statului, dar niciodată nu a avut „o atitudine de genul acesta, lipsită de minimă decenţă„, iar astăzi a fost”mult mai nervos şi incapabil să se controleze decât în toate ocaziile anterioare„.

„Înăuntru au fost nişte dialoguri de genul celor invocate de dumneavostră (n.red. – acuzaţiile de corupţie şi luare de mită). Lucrurile s-au desfăşurat anormal. Nu era cazul ca preşedintele să se supere pe noi că îl criticăm seara la televizor, a revenit cu această obsesie.  Eu am venit cu un program scris al USL în 5 paşi, i l-am dat scris preşedintelui, chiar nu am înţeles nervozitatea. Mi-a creat impresia unui om care foarte greu se mai poate controla pe el însuşi„, a precizat Ponta.

El a întărit ideea că nu a înţeles sensul agresivităţii lui Băsescu, în condiţiile în care presa nu era de faţă.

Mai ales, că nici dl. Antonescu şi eu nu suntem aşa timizi de felul nostru. E o atitudine pe care nu vreau să o văd niciodată la un preşedinte de ţară. Poţi sa te cerţi acasă, pe stadion, la un bar, la un restaurant, dar nu în Administraţia Prezidenţială„, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de ce preşedintele a fost nervos, Ponta a răspuns: „Cred că trebuie să discutaţi cu psihologii sau cu psihanaliştii de ce un om politic devine atât de nervos sau incapabil de dialog„, a arătat Ponta.