Ponta, despre a treia suspendare a lui Băsescu: Avem obligaţia de a aplica prevederile constituţionale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi acord cu punctul de vedere al liderului PLR, Călin Popescu Tăriceanu, referitor la o nouă procedură de suspendare a şefului statului, Traian Băsescu, subliniind că, în cazul încălcării Constituţiei, "avem obligaţia de a aplica prevederile constituţionale", informează Agerpres.

RomaniaTV.net
21 aug. 2014, 18:12
Ponta, despre a treia suspendare a lui Băsescu: Avem obligaţia de a aplica prevederile constituţionale

„Domnul Tăriceanu a spus că nu trebuie să asistăm pasivi dacă domnul Băsescu va continua să încalce Constituţia, indiferent de cât mai are din mandat. Sunt de acord cu acest punct de vedere. Dacă se va încălca Constituţia, avem obligaţia de a aplica prevederile constituţionale”, a declarat, la Tulcea, Victor Ponta.

Referindu-se la întâlnirile politice de la Palatul Cotroceni ale lui Traian Băsescu, liderul social-democraţilor a menţionat că este o chestiune de „profil” şi că nu va repeta această greşeală, dacă va fi ales preşedinte.

„Dacă voi fi preşedintele României, vă garantez că niciodată nu veţi vedea întâlnire cu membrii PSD la Palatul Cotroceni. Pot să mă văd cu colegii din PSD în viaţa privată, într-un loc privat. La Palatul Cotroceni, preşedintele are întâlniri cu partidele sau cu Guvernul, nu cu prietenii politici”, a spus Victor Ponta.

Liderul social-democraţilor se află, începând de joi, la Tulcea, alături de conducerea la nivel naţional a partidului şi de şefi ai organizaţiilor judeţene ale PSD, pentru a discuta atât despre proiectele legislative din următoarea sesiune parlamentară, cât şi despre campania electorală care urmează şi proiectul său prezidenţial.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat joi „practicile anticonstituţionale” ale lui Traian Băsescu şi a făcut apel la „forţele politice care ţin la respectarea Constituţiei”să fie pregătite „în orice moment” pentru o nouă procedură de suspendare a şefului statului.