Ponta, despre cazul Dan Şova: E o bătălie politică. Nu mai are nicio legătură cu justiţia

Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu s-a discutat în PSD despre votul în cazul lui Dan Șova și că ceea ce face Senatul în această privință nu mai are legătură cu justiția, fiind o bătălie politică.

RomaniaTV.net
02 iun. 2015, 15:27
Ponta, despre cazul Dan Şova: E o bătălie politică. Nu mai are nicio legătură cu justiţia

„Nu pot să comentez eu foarte mult ceea ce face Senatul. Din păcate nu mai are nicio legătură cu justiția ce se întâmplă, e o bătălie politică, PNL vrea o chestie, noi nu vrem, nu înțeleg de ce… Opoziția în loc să ne spună cum ar guverna ei bine, ei ne tot… cu dosarele, dar, între timp, încep să mai rămână ei mai puțin tot cu dosare, că așa le plac dosarele până li se întâmplă lor, când li se întâmplă nu le mai plac”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu s-a discutat pe linie de partid despre votul ce urmează a fi dat în Senat în acest caz.

Senatorii reiau, marţi, în plen, votul pentru încuviinţarea cererii DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD, Dan Şova. Decizia a fost luată de Biroul Permanent după ce, marţi, senatorii jurişti au votat, cu un scor de 5-5, proiectul de hotărâre referitor la modul în care trebuie aplicată decizia CCR.

Proiectul de hotărâre are un articol unic: „Senatul încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan Coman în dosarul nr 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie”.

Iniţial, cererea procurorilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova a fost respinsă de Senat prin votul din luna martie, pentru că nu a primit votul majorităţii senatorilor aleşi, chiar dacă cei mai mulţi parlamentari din sală au votat „pentru”.

Ulterior, Curtea Constituţională a declarat votul neconstituţional, fiind sesizată de PNL, care spunea că votul trebuia dat în funcţie de majoritatea senatorilor prezenţi la şedinţă.