Ponta, despre demisia lui Mocanu: Nu sunt fericit de soluţie, important e să nu câştige Preda

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, referindu-se la demisia lui Victor Mocanu din partid şi la anunţul acestuia privind candidatura sa ca independent la CJ Buzău, că nu este fericit de soluţia la care s-a ajuns şi că important este ca la CJ să nu câştige Cezar Preda.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 14:04
Ponta, despre demisia lui Mocanu: Nu sunt fericit de soluţie, important e să nu câştige Preda

„Aşa cum am anunţat, nu sunt fericit de soluţia la care s-a ajuns. Aş fi considerat că era mai bine ca PSD să aibă candidatul la judeţ, dar aşa s-a negociat în USL şi eu ţin la negocierea din USL, chiar dacă PSD a pierdut judeţul”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat că este mulţumit de candidatul PSD la Primăria Buzău, Constantin Boşcodeală, pe care se bazează. „Eu sunt mulţumit de Constantin Boşcodeală, care este candidat, este preşedinte de organizaţie şi este omul pe care eu mă bazez la Buzău”, a spus Ponta.

El a precizat că la Buzău este important ca democrat-liberalul Cezar Preda să nu câştige preşedinţia Consiliului Judeţean. „La primărie nu se pune problema, dar la CJ important e să nu câştige Cezar Preda”, a spus Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a anunţat, miercuri, că demisionează din PSD pentru a putea candida ca independent în vederea obţinerii unui nou mandat, în condiţiile în care USL l-a desemnat drept candidat la şefia CJ pe senatorul liberal Cristi Bîgiu.

Victor Mocanu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şi-a scris demisia, iar în cursul zilei de miercuri o va depune atfel încît să poată candida din nou la şefia Consiliului Judeţean Buzău.

„Voi candida ca independent pentru legislatura 2012-2016. Mă voi supune din nou testului în faţa buzoienilor pentru că nu îmi este ruşine cu ceea ce am făcut pentru ei şi nu îmi este rușine să mă întorc din nou cu fața către ei. Am fost împins către o candidatură independentă de trocuri politice la nivel naţional făcute dincolo de interesele buzoienilor. Este pentru a doua oara în cariera mea când se încearcă blocarea candidaturii. Mi s-a demonstrat încă o dată că politica lor, a politicienilor care au pierdut contactul cu realitatea, diferă de a noastră, a buzoienilor”, a declarat Victor Mocanu.

El a susţinut că va părăsi PSD, însă va rămâne fidel simpatizanţilor acestei formaţiuni: „Părăsesc PSD pentru o candidatură independentă, dar rămân fidel electoratului şi simpatizanţilor partidului, care mi-au oferit atâtea satisfacţii şi le cer să aibă în continuare încredere în tot ceea ce voi face. Demisia din PSD este un gest care trebuie să se întâmple pentru că nu poţi candida ca independent fiind membru de partid. Voi demisiona din partid în cursul zilei de astăzi, dar am vrut întâi să vă aduc la cunoştinţă ceea ce urmează să fac”.

Mocanu a mai spus că sunt primari în PSD care au anunţat că îl vor susţine pe el, din postura de candidat independent la CJ Buzău, şi nu pe candidatul USL. „Şi-au exprimat dorinţa mulţi primari ca o parte din materialele de propagandă electorală care includ fotografii să mă prezinte pe mine alături de candidaţii lor la funcţia de primar, iar dacă sunt şi primari de la PNL care vor asta îi aşteptă să o facă”, a precizat Mocanu.

Victor Mocanu a adăugat că marţi a avut o întâlnire cu liderul PSD, Victor Ponta, şi cu cel al PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, în sediul Primăriei Buzău, însă decizia de a candida ca independent la Consiliul Judeţean rămâne valabilă.

Organizaţia judeţeană Buzău a PSD a refuzat încă de la negocierea candidaturilor în USL să cedeze liberalilor candidatura la Consiliul Judeţean. La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, anunţa că dacă USL îl va sprijini pe candidatul liberal la CJ atunci organizaţia pe care o conduce îl va susţine pe Mocanu, care va candida ca independent.

Luni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că pentru Primăria Buzău va candida Constantin Boşcodeală, iar pentru şefia CJ va intra în cursă un membru PNL, Cristinel Bâgiu.

„La reşedinţa de judeţ este domnul Boşcodeală şi lucrurile sunt foarte clare”, a spus Ponta.

Pentru conducerea CJ Buzău va candida din partea PNL senatorul Cristinel Bâgiu.

„Nu vreau să pozez sau să fiu fals şi să vă spun că sunt fericit de soluţie, dar este o discuţie pe care am avut-o, o respectăm şi nu pot decât să îmi doresc ca USL să obţină cât mai multe voturi la Buzău. Nu vreau să fiu fals, să spun că sunt foarte bucuros, dar aşa ne-am înţeles, aşa mergem mai departe”, a comentat Ponta referitor la cedarea candidaturii pentru CJ Buzău către PNL.