Ponta, despre despăgubiri: Cea mai spinoasă problemă, la cultul greco-catolic, continuăm dialogul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după întrevederea cu grupul parlamentar al UDMR pe tema proiectului de lege privind despăgubirile, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, că cea mai spinoasă problemă este a cultului greco-catolic, el arătând că se va continua dialogul.

RomaniaTV.net
16 apr. 2013, 14:24
Ponta, despre despăgubiri: Cea mai spinoasă problemă, la cultul greco-catolic, continuăm dialogul

„O să avem în continuare un dialog pentru că partea ce a mai dificilă care va rămâne în continuare este cea referitoare la proprietăţile confiscate de la diverse culte religioase. Acolo e nevoie de foarte mutl dialog, foarte multă înţelegere, este vorba în primul rând de recunoaştera unor abuzuri care s-au comis împotriva cultelor religioase şi de repararea atât cât putem a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu foarte multe zeci de ani„, a spus Ponta.

El a arătat că e recunoscător pentru modul pozitiv în care au decurs discuţiile cu reprezentanţii cultelor religioase.

Din acest punct de vedere eu o să spun şi mâine (miercuri, la angajarea răspunderii, n.r.) sunt foarte recunoscător modului pozitiv în care au decurs discuţiile cu reprezentanţii tuturor cultelor religioase. Cea mai spinoasă probabil problemă este a cultului greco-catolic. Tot ce se putea rezolva în mod realist şi pragmatic am rezolvat şi am explicat„, a spus Ponta.

El a arătat că au existat amendamente ale parlamentarilor UDMR, PPDD şi USL în diverse forme, unele care au fost incluse în lege, sau au fost explicitate mai bine.

„Parlamentarii USL, UDMR, PPDD au avut un rol pozitiv ca legea să fie cât mai bună”, a mai spus Ponta.

Guvernul îşi va angaja miercuri răspunderea în Parlament pentru acest proiect de lege.