Ponta, despre incompatibilitatea lui Alistar: Justiţia a decis că acuzaţia era neîntemeiată

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, marţi seară, că justiţia a decis că acuzaţia împotriva lui Victor Alistar în urma căreia s-a dat decizia ca acesta să nu poată ocupa funcţii publice timp de trei ani era neîntemeiată, el precizând că, în consecinţă, Alistar va face parte din Cabinetul său.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 19:49
Ponta, despre incompatibilitatea lui Alistar: Justiţia a decis că acuzaţia era neîntemeiată

Ponta a anunţat, marţi seară, că Victor Alistar va fi propus pentru a ocupa funcţia de ministru delegat la primul ministru, fiind direct în subordinea sa, pentru strategii guvernamentale, transparenţă decizională şi relaţia cu societatea civilă

Întrebat dacă ştie despre decizia potrivit căreia Alistar ar avea interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, Ponta a răspuns: „Da, ştiu că domnul Alistar la un moment dat a fost acuzat de aşa ceva şi decizia Justiţiei a fost că acuzaţia era neîntemeiată”, informează Mediafax.

Ponta a spus că Alistar va face parte din Guvern, dar nu va mai fi coordonatorul Transparency International.

Dacă justiţia a decis aşa, eu cred că justiţia a decis bine şi, evident, o persoană cu o experienţă clară, domnul Alistar, nu va mai fi coordonatorul Transparency International pentru că e într-o incompatibilitate. Însă domnia sa, la momentul în care i-am făcut propunerea, sper să nu fie un secret, s-a consultat cu colegii din conducerea Tranparency International şi, ca tehnocrat, care să răspundă de un program de creştere a transparenţei şi a integrităţii actului de guvernare, un lucru pe care eu îl consider esenţial, a acceptat şi va face parte din acest Guvern„, a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marţi seară, pentru Mediafax, că Victor Ponta îşi începe cariera de prim-ministru încălcând grav legea prin faptul că Victor Alistar, propus ministru, are decizie definitivă de incompatibilitate cu orice funcţie publică până la 12 august 2012.

„Victor Ponta începe cariera de prim-ministru încălcând grav legea pe care tocmai promitea cu glas mieros opiniei publice din România şi oficialilor europeni că o va respecta. Victor Alistar, care e propus ministru de către Victor Ponta, are decizie definitivă de incompatibilitate cu orice funcţie publică până la 12 august 2012, lucru statuat de altfel şi de Curtea Constituţională cu câteva săptămâni în urmă, când a existat tentativa de a-l instala pe Victor Alistar în CSM. Victor Ponta încalcă cu prima sa decizie de prim-ministru desemnat legislaţia anticorupţie”, a precizat Voinescu.