Ponta, despre modificarea CPP: Dosare penale pot fi în continuare documentate fără probleme

Modificarea Codului de Procedură Penală nu va împiedica procurorii să documenteze cazurile pe care le au în anchetă, iar cătuşele trebuie puse doar celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor, a declarat premierul Ponta la Digi24.

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 20:03
Ponta, despre modificarea CPP: Dosare penale pot fi în continuare documentate fără probleme

În opinia premierului Victor Ponta, modificările aduse de Senat la Codul de Procedură Penală nu vor împiedica activitatea procurorilor.

„Poţi să faci fără niciun fel de problemă, să documentezi dosare penale, aşa am făcut eu şi cei care eram procurori înainte de intrarea în vigoare, în februarie parcă, 2014, a noilor coduri, la fel au făcut procurorii DNA înainte şi la fel vor face în continuare”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul consideră că ar trebui folosite cătuşele în spaţiul public doar în cazul persoanelor violente şi care pun în pericol integritatea poliţiştilor.

Citeşte şi: Senatul adoptă amendamentul la Codul Penal: Arestări preventive doar „dacă există probe sau indicii temeinice”

Plenul Senatului a adoptat, luni, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală iniţiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel şi Ovidiu Donţu, prin care „măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma de „suspiciuni rezonabile” din actuala lege.