Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Nu mai putem lua un asemenea risc pentru ţară

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu crede că se mai poate lua decizia suspendării din nou a preşedintelui Traian Băsescu, deoarece ar implica un risc prea mare pentru ţară.

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 20:25
Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Nu mai putem lua un asemenea risc pentru ţară

Întrebat dacă susţine ideea avansată de Dan Voiculescu privind suspendarea din nou a preşedintelui Băsescu, premierul Ponta a arătat că nu crede că e oportun un astfel de demers.

Astăzi, când mă întrebaţi, nu cred că mai putem să luăm o asemenea decizie şi un asemenea risc pentru ţară„, a declarat Ponta, duminică, la o emisiunea a Realitatea TV.

Victor Ponta a adăugat că, deşi doreşte ca Traian Băsescu să nu mai fie preşedinte, „România trebuie să evite o criză de aceeaşi amploare în viitor„.

Primul-ministru a subliniat însă că în 2013 trebuie să aibă loc, cu sprijinul opoziţiei inclusiv, modificarea Constituţiei astfel încât sistemul să nu mai permită acumularea unei atât de mari puteri instituţionale în mâna unui singur om.

Ponta a mai opinat că modificarae Constituţiei ar trebui să prevadă, printre altele, că şefii servicilor de informaţii sunt numiţi de Parlament sau ca şeful DNA şi procurorul general să fie numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii.