Ponta, despre propunerea lui Kovesi: M-am temut de o capcană a lui Băsescu, cred că am procedat bine

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că se aştepta ca propunerea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA să dea naştere la o mulţime de polemici şi a admis că el însuşi s-a temut de o posibilă capcană întinsă de Traian Băsescu, însă a precizat că acum are motive să creadă că a procedat bine, făcând această nominalizare.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 19:13
Ponta, despre propunerea lui Kovesi: M-am temut de o capcană a lui Băsescu, cred că am procedat bine

La domnul Niţu pentru funcţia de procuror general nu a avut nimeni ceva de reproşat, dar la Laura Codruţa Kovesi a fost o propunere controversată. Era normal să stârnească controverse. Teama era nu că mă apropii de domnul Băsescu, asta este imposibil, ci că sunt păcălit, că intru într-o capcană şi că preşedintele Băsescu va închide la un moment dat capcana, aşa cum a mai făcut-o, iar pierderea pentru mine va fi importantă. Nu cred că poate fi o capcană, nu mai poate fi. Dar am avut aceeaşi temere. Nu pot să spun că de la început am fost convins că totul e foarte bine, dar acum sunt convins că am procedat bine„, a declarat Victor Ponta la Antena 3, precizând că nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi este o decizie luată pe termen lung, privind mai departe de încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Privită ca un compromis făcut în faţa lui Traian Băsescu, nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la DNA a fost, spune Victor Ponta, cea mai bună modalitate de a debloca Justiţia din România.

„Parchetul rămăsese controlat total de domnul Morar şi colegii domniei sale. Faptul că domnul Morar a înţeles şi a eliberat Parchetul e un lucru bun. Era un lucru blocat de un an de zile care putea fi blocat încă un an şi jumătate, iar eu mi-am asumat responsablitatea de a-l debloca”, a subliniat premierul, adăugând că un alt motiv pe care l-a avut a fost să demonteze „propaganda” care spunea că USL „vine la putere să pună mâna pe DNA şi să-i scape pe corupţi”.

Victor Ponta: „Nu ştiu dacă am încredere în Kovesi. Bine că am scăpat de Morar” VIDEO

„Am vrut să dau un anumit semnal, să arăt că nu există corupţi buni, ai mei, şi corupţi răi, ai domnului Băsescu sau ai PDL. Nu poţi să pui omul tău la Parchet care să-i protejeze pe ai tăi şi să-i urmărească pe ai adversarului. Sper şi îmi doresc să realizăm ca de acum încolo la DNA cei care sunt corupţi, indiferent că sunt din vechea sau noua guvernare, trebuie să răspundă”, a precizat Victor Ponta.

Totodată, primul ministru a subliniat că, în calitate de prim ministru va fi deseori în postura de a lua decizii „controversate, care vor nemulţumi”. „Dar nu vreau să stau prim ministru şi să nu fac nimic”, a adăugat Ponta.