Ponta, despre protestele faţă de Roşia Montană: Mă mândresc că nu au degenerat

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a fost tot timpul informat cu privire la protestele legat de proiectul Roşia Montană de către ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei şi şeful Poliţiei, menţionând că se mândreşte cu faptul că manifestaţiile nu au degenerat.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 16:28
Ponta, despre protestele faţă de Roşia Montană: Mă mândresc că nu au degenerat

„Am fost tot timpul informat şi consultat atât de domnul ministru Radu Stroe, cât şi de şeful Jandarmeriei, şeful Poliţiei, vizavi de protestele organizate în Piaţa Universităţii şi am considerat, şi mă mândresc cu acest lucru, că în România dreptul la protest este garantat constituţional şi că pot fi proteste şi au fost proteste paşnice şi este meritul atât al manifestanţilor cât şi al forţelor de ordine că toate protestele au fost paşnice şi nu au degenerat niciodată în violenţe pe care le-am fi regretat cu toţii”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului după întâlnirea cu deputaţii UDMR, potrivit Agerpres.

El a adăugat că se preocupă ca premier ca în România să existe un climat social de normalitate în care să fie evitate orice fel de conflicte deschise între protestatari paşnici şi forţele de ordine.

Citeşte şi: Ponta: Parlamentarii PSD vor vota în cunoştinţă de cauză proiectul Roşia Montană

„Faptul că s-a reuşit acest lucru în 8 zile (n.r. – timp în care au fost proteste în Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană) este meritul atât al celor care au protestat paşnic cât şi al forţelor de ordine şi da, i-am felicitat tot timpul, cum am făcut şi după meciul România- Ungaria, cum cred că o să fac şi după meciul România- Turcia, atât pe jandarmi cât şi pe poliţişti pentru faptul că au dovedit că sunt forţe de ordine de nivel european şi pot să fie şi civilizaţi când e cazul, pot să fie şi foarte fermi, cum au fost vinerea trecută şi merită toată aprecierea mea”, a încheiat Ponta.

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ, în unanimitate, la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care va fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Băsescu la căderea proiectului Roşia Montană: Unde mai e problema?