Ponta, despre sesizarea PDL la CCR: Un demers jalnic. Le mulţumesc liberalilor că nu s-au alăturat

Primul ministru Victor Ponta consideră că demersul PDL la CCR privind validarea noului Guvern este jalnic și le-a mulțumit parlamentarilor liberali că nu s-au alăturat acestei sesizări.

RomaniaTV.net
08 mart. 2014, 14:11
Ponta, despre sesizarea PDL la CCR: Un demers jalnic. Le mulţumesc liberalilor că nu s-au alăturat

„Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari liberali care nu s-au alăturat acestui demers absolut politicianist și stupid făcut de domnul Blaga și de șefa dânsului, doamna Udrea. S-au făcut de râs, e treaba lor. Era normal că atâta timp cât ai o majoritate clară în Parlament și cât s-au respectat procedurile constituționale trebuie să lași Guvernul să își facă treaba. De aceea spun că le mulțumesc colegilor liberali că nu s-au alăturat unui demers jalnic. Acum noii miniștri, ați văzut, au avut prima ședință. Săptămâna viitoare, la fel, intră în activitate”, a afirmat Ponta după reuniunea OFSD desfășurată sâmbătă la Sala Palatului.

Premierul a vorbit și despre programul politic al noului Guvern, care se axează pe principiile stabilite încă de la alegerile din 2012.

„Programul pe care ne angajăm răspunderea este evident 90% ceea ce am stabilit împreună cu USL și celelalte măsuri pe care, chiar dacă nu sunt colegii noștri liberali la guvernare, le-am stabilit foarte clar: nu se schimbă cota de 16%, avem în aprilie la negocierile cu UE și FMI obiectivele cu scutirea de impozit a profitului reinvestit, cu reducerea CAS, adică lucruri discutate de zeci și sute de ori și cel mai important e să le realizăm”, a spus Ponta.

Curtea Constituțională a respins sâmbătă ca inadmisibilă sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern, decizia fiind luată cu majoritate de voturi. Decizia CCR este definitivă și general obligatorie, iar motivarea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Curtea Constituțională a dezbătut sesizarea semnată de 52 de deputați și depusă de PDL prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii și componenței politice a Guvernului după ruperea USL, ieșirea PNL de la guvernare și cooptarea UDMR în Executiv.

Miniștrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură, după ce președintele și premierul au ajuns la un acord. Acesta prevede ca Executivul să-și asume răspunderea în Parlament pentru un nou program politic, dată fiind modificarea structurii politice. Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea răspunderii Guvernului pe acest document ar putea avea loc marți.