Ponta, după ce Tăriceanu a spus că face treaba altor miniştri: În mare parte, aşa se şi întâmplă

Victor Ponta a declarat că ia foarte în serios ceea ce spune fostul prim-ministru liberal Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că şeful actual al Guvernului face prea mult treaba altor miniştri, premierul arătând că, în mare parte, aşa se şi întâmplă.

RomaniaTV.net
28 aug. 2013, 08:26
Ponta, după ce Tăriceanu a spus că face treaba altor miniştri: În mare parte, aşa se şi întâmplă

„Eu mă sfătuiesc de obicei cu trei foşti prim-miniştri: Isărescu, Năstase şi Tăriceanu, pe care îi apreciez şi ca oameni şi, în primul rând, experienţa lor pozitivă. În vremea guvernelor celor trei, România a mers în direcţia bună aşa încât toate lucrurile pe care le spune unul dintre cei trei, inclusiv ce a spus domnul Tăriceanu, iau foarte în serios, în mare parte aşa se şi întâmplă, şi nu am decât să învăţ de la cei trei foşti buni prim-miniştri ai României, să încerc şi eu să fiu un prim-ministru bun”, a spus Ponta.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, senator PNL, a declarat, marţi, că prim-ministrul Victor Ponta face prea mult treaba altor miniştri, el arătând că există riscul ca Ponta să devină un „paratrăsnet” în cazul în care în anumite domenii nu se ating obiectivele.

„Pot să vă spun, aşa, într-o simplă propoziţie, că activitatea actualului premier este peste aşteptările mele. Însă, sigur, amploarea problemelor, multitudinea problemelor face să fie nevoie de o implicare permanentă, nu numai a premierului, ci şi a miniştrilor. Miniştii mi se par uneori estompaţi, cu unele excepţii, evident. (…) I-aş sugera premierului un singur lucru: să ţină cont că şi prezenţa lui, sigur, fără îndoială, foarte utilă, câteodată duce la estomparea personalităţii unora dintre membrii Cabinetului, care ar trebui să aibă curajul să aibă mai multă iniţiativă, să iasă mai mult în faţă şi să-şi asume responsabilităţile ei înşişi”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu ar spune că este vorba de un monopol de imagine al premierului Victor Ponta, arătând, însă, că probabil premierul „face cam mult treaba altora”.

De asemenea, fostul premier a precizat că Executivul condus de Victor Ponta se concentrează pe mai multe proiecte, existând mai multe astfel de iniţiative lansate în dezbaterea publică şi a avertizat asupra riscului ca eforturile să se dilueze.

Tăriceanu a vorbit, totodată, despre politica fiscală a Guvernului, el susţinând că politica fiscală pare să fie îndreptată mai curând către o supraimpozitare a contribuabililor care deja sunt buni platnici.