Ponta, după transferul la DNA al dosarului privind votul din diaspora: Justiţia să-şi facă datoria

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că justiţia trebuie să-şi facă datoria, întrebat cum comentează transferul dosarului privind votul din diaspora la alegerile prezidenţiale de la Parchetul General la DNA.

RomaniaTV.net
04 dec. 2014, 13:25

„Justiţia să-şi facă datoria”, a declarat premierul după conferinţa de lansare în dezbatere publică a „Pactului pentru fiscalitate”.

Parchetul General a trimis joi către DNA dosarul în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a votului în diaspora la alegerile prezidenţiale. Parchetul afirmă că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pe 18 noiembrie 2014, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii din Diaspora au aşteptat ore în şir să voteze la secţiile din străinătate. Alegătorii din Germania, Franţa, Londra, Belgia s-au aşezat la coadă la secţiile de votare încă de sâmbătă seară. Cozi uriaşe s-au format şi la secţiile de votare din Chişinău, Torino, Verona, Viena, Berlin, Bonn, Bruxelles, Copenhaga, Stuttgart, Hamburg, Dublin, Oslo, Geneva. Românii care au stat la coadă la Consulatul din Torino s-au plâns că secţia s-a închis mai devreme cu 15 minute. Poliţia a folosit gaze lacrimogene la secţiile de votare din Torino şi Paris, unde sute de oameni nu au reuşit să voteze.

Citeşte şi: COZI URIAŞE la secţiile din DIASPORA. Sute de oameni nu au reuşit să voteze. INCIDENTE la Paris şi Torino

La primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat la secţiile din străinătate 161.054 de români, şi atunci cei mai mulţi votanţi fiind în Italia, Spania şi Republica Moldova.