Ponta: E începutul sfârşitului pentru PDL. Primarul de la Reşita se înscrie în PSD

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat la România TV că primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, se va înscrie în formaţiunea social-democrată. Ponta a spus că, odată cu trecerea lui Sorin Frunzăverde la PNL şi a primarului municipiului-reşedinţă de judeţ la PSD, Caraşul pierde poziţia de "bastion portocaliu".

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 10:34
Ponta: E începutul sfârşitului pentru PDL. Primarul de la Reşita se înscrie în PSD

Sîmbătă, sunt la Reşiţa pentru a anunţa trecerea şi înscrierea în PSD a primarului în funcţie al municipiului reşedinţă de judeţ, Mihai Stepanescu. Începând de sâmbătă, cu un preşedinte de CJ de la PNL şi cu un primar de la PSD, Caraşul, dintr-un bastion portoclaiu, devine unul dintre judeţele în care USL va avea un scor foarte-foarte bun„, a declarat Ponta.

Liderul PSD a sugerat că discuţiile privind trecerea lui Sorin Frunzăverde la PNL au început încă din septembrie, anul trecut. „Dacă vă uitaţi, candidatura pentru funcţia de preşdinte la CJ în cadrul USL a revenit PNL din septembrie… Am avut nişte persoane în minte atunci când am făcut această repartizare”, a spus Ponta.

fct de presed in cadrul USL a rev PNL din septembrie 46.00 MUSCĂ 46.05 am avut pers in minte atunci cand am facut aceasta repartizare 46.10

Întrebat dacă mai are şi surprize în legătură cu venirea altor oameni la PSD, Ponta a spus că ar avea, dar nu le poate spune pentru că „oamenii care fac aceste gesturi practic ştiu că se află sub supraveghere”.

„Ştiu parlamentari care au plecat de la PSD la UNPR şi sunt monitorizaţi telefonic, fizic, ca nu cumva să se întoarcă la PSD. Cei foarte mulţi care ne-au căutat în ultima perioadă ştiu în orice secundă că se află că se văd cu noi… A doua zi unii dintre au primit control de la ANAF, li s-a deschis un dosar…”, a arătat liderul PSD.

Întrebat dacă un astfel de dosar crede că i se va deschide şi lui Frunzăverde, Ponta a spus: „Orice este posibil pentru că ăsta a fost modul în care s-a ţinut actuala majotritate. Şi probabil că acum în disperare de cauză, PDL-UNPR vor apela la aceleaşi metode.”

În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Frunzăverde privind statul poliţienesc, Ponta a arătat că opoziţia ştie „cum a funcţionat şi a rezistat sistemul construit de Traian Băsescu şi de PDL în toţi aceşti an: prin frică, prin corupţie, prin bani publici, prin ameninţări”.

„Faptul că începe să se crape acest sistem, iată că nu numai Sorin Frunzăverde, dar şi primarul de la Slatina, alţi lideri politici care până acum au fost ţinuti cu tot felul de metode ilegale, încep să aibă curaj, să spună şi să plece de la PDL… e începutul sfârşitului”, a conchis Ponta.

 

 

 


loading...