Ponta: Este incorect atacul lui Băsescu împotriva „tinerilor cu studii care vor să se întoarcă în ţară

Premierul Victor Ponta a calificat, joi, drept incorect atacul preşedintelui Traian Băsescu împotriva "tinerilor care au studii" şi vor să se întoarcă în ţară şi să lucreze.

RomaniaTV.net
18 sept. 2014, 19:10
Ponta: Este incorect atacul lui Băsescu împotriva „tinerilor cu studii care vor să se întoarcă în ţară

Potrivit lui Ponta, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, „ne-a făcut multă cinste prin ceea ce a învăţat şi ceea ce vrea să facă pentru ţara sa”, iar declaraţia acesteia referitoare la faptul că nu Guvernul este cel care trebuie să creeze locuri de muncă este „foarte clară”.

Cred că a fost foarte clar ce a spus doamna ministru şi, sincer să fiu, tot acest atac pe care l-am vazut şi de la domnul preşedinte împotriva oamenilor tineri care au studii, care au capacitatea şi vor să se întoarcă în ţară să lucreze pentru România, cred că este un atac incorect„, a afirmat prim-ministrul, la finalul evenimentului care a marcat inaugurarea Hanului Gabroveni din centrul vechi al Capitalei.

Ponta a spus că statul creează condiţiile pentru ca firmele private să asigure locuri de muncă, dar nu creează locuri de muncă în mod direct.

Doamna ministru a spus un lucru extrem de liberal şi anume: statul nu creează direct locuri de muncă, că înseamnă să angajăm funcţionari. Statul acoperă necesităţile pentru serviciile publice. În special, din punctul meu de vedere, unde stăm cel mai prost este la sănătate şi la educaţie, unde trebuie în continuare să mărim sau mai bine zis să ocupăm schemele de personal. Mai departe, în lumea privată, statul nu creează locuri de muncă directe, că nu mai suntem în comunism, ci statul creează, asta a spus doamna ministru, şi a zis foarte bine, şi sigur că aceia care au avut răbdarea şi inteligenţa să citească tot răspunsul au înţeles asta, statul creează condiţiile pentru ca firmele private să creeze locuri de muncă„, a explicat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că intervenţia Guvernului în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă este „obligatorie” şi că afirmaţia contrară a ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, arată „incompetenţă profundă”.