Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru – Apărare, Justiţie, Externe, Control

Lideru PSD Victor Ponta a declarat, marţi, în prima şedinţă a BPN al PSD de după alegeri, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca atribuţiile Guvernului central să migreze spre regiuni. Din punctul său de vedere, la centru trebuie păstrate Apărarea, Justiţia, Externele, legiferarea şi controlul.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 12:56
Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru – Apărare, Justiţie, Externe, Control

„Pentru aleşii noştri locali plătim arierate şi pregătim bugetul pentru 2013-2016 în ideea formării anul viitor a regiunilor ca structuri administrativ-teritoriale. Eu sunt dispus şi îmi doresc la modul sincer cât mai multe atribuţii de la Guvernul central către regiuni, cât mai multe resurse implicit, că nu primiţi doar (atribuţii – n.r.)”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit acestuia Guvernul central ar trebuie să păstreze doar Apărarea, Justiţia, Politica Externă, legiferarea şi controlul. Pregătirea bugetului pentru 2013-2016 este strâns legată de viitoarele structuri administrativ-teritoriale. Premierul speră ca decentralizarea să ducă la o reducere a cheltuielilor.

Ponta consideră că acum este momentul oportun pentru schimbare datorită majorităţii de care dispun în Parlament.

„Noi legiferăm, noi controlăm. Dar să veniţi toată ziua la Bucureşti ca să dăm bani de un drum, să aprobăm să-l numim pe nu-ştiu-care şef, să… Ăsta a fost sistemul centralist corupt al PDL. Trebuie acum cu această majoritate uriaşă să-l schimbăm”, a completat premierul.