Ponta: Evident că avem bani de pensii şi salarii

Avem bani pentru plata pensiilor şi a salariilor. O spune chiar premierul Victor Ponta, după ce ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu a declarat că plata acestor venituri depinde de aplicarea accizei la combustibili. 

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 11:48
Ponta: Evident că avem bani de pensii şi salarii

„Evident că avem bani de pensii şi salarii. Avem buferul necesar pentru o perioadă lungă de timp, dar orice schimbare a bugetului în sens negativ, în sensul că luăm nişte bani sau nu mai primim nişte bani, trebuie acoperită de undeva. Astăzi avem votul în bordul FMI asupra scrisorii de intenţie şi nu putem decât să păstrăm România pe trendul pe care se află”, a explicat premierul Victor Ponta.

Precizările premierului Victor Ponta vin să corecteze declaraţiile ministrului Finanţelor Ioana Petrescu, care anunţase că există un risc pentru pensii şi salarii, dacă nu se introduce acciza.

Şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, a corectat-o pe Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, în sensul că plata pensiilor şi salariilor nu depinde de acciza la combustibil.

„Nu există niciun pericol în ce priveşte plata pensiilor şi salariilor. Bugetul pe 2014 pentru pensii sau salarii este clar stabilit, aprobat şi acoperă nevoile”, a spus Rovana Plumb, la „România la raport”.

Acciza la motorină şi benzină va intra în vigoare de la 1 aprilie.