Ponta exclude o nouă suspendare a lui Băsescu: „Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu pentru Le Figaro, că USL nu ia în calcul o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu pentru că ultimele luni au demonstrat că se poate coabita cu acesta. 

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 14:10
Ponta exclude o nouă suspendare a lui Băsescu: „Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”

Victor Ponta a precizat, în interviul pentru Le Figaro, preluat de Agerpres, că întâlnirea de săptămâna trecută cu preşedintele Traian Băsescu s-a derulat „în mod surprinzător foarte bine”.

Întrebat dacă USL va mai încerca să-l destituie pe şeful statului, Ponta a răspuns: „Nu, nu cred. Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vară ne-a schimbat pe amândoi, pentru că am pierdut şi unul şi celălalt. Preşedintele şi-a pierdut majoritatea, nu am reuşit să-l fac să plece. Legislativele din decembrie vor clarifica situaţia şi îl vor desemna pe adevăratul câştigător (…) Ţara are nevoie de stabilitate, vrea să se îndrepte către viitor, nu să-şi regleze conturile. Sunt devotat acestui lucru.”

În ceea ce priveşte reprezentarea României la summitul Uniunii Europene care are loc peste 10 zile, Victor Ponta a spus că nu poate spune încă dacă va merge el sau şeful statului.

„Nu ştie nimeni. Dacă doreşte acest lucru, va merge preşedintele în persoană. În cazul în care contează pe mine, îmi va acorda un mandat. Cel puţin în legătură cu acest lucru suntem de acord. Este o chestiune de câteva zile şi se va reglementa fără lacrimi”, a declarat premierul.

Ponta a mai spus că „nimănui nu-i plac crizele politice, mai ales mediilor de afaceri”. „Criza a trecut, investitorii contează pe o echipă stabilă. Guvernul meu a menţinut prezenţa internaţională a ţării, a redus deficitul bugetar la jumătate, creşterea aşteptată pe 2013 ajunge la 2,2% şi marii investitori străini se întorc”, a precizat Ponta.