Ponta: Există încă posibilitatea reală de a avea referendum odată cu primul tur al prezidenţialelor

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că există încă posibilitatea reală ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie organizat odată cu primul tur al prezidenţiale, el acuzându-l pe preşedintel Traian Băsescu de "abuz" şi "sabotaj", pentru că a sesizat CC pe Legea referendumului.

RomaniaTV.net
26 sept. 2013, 13:06
Ponta: Există încă posibilitatea reală de a avea referendum odată cu primul tur al prezidenţialelor

„Deocamdată, suntem în termen. Pe 23 octombrie Curtea va constata că s-a mai pronunţa în urmă cu trei luni exact pe acelaşi lucru. E un abuz al preşedintelui şi sabotajul lui obişnuit. Dar nu s-a mai întâmplat niciodată un preşedinte serios să conteste ceea ce deja s-a contestat şi s-a pronunţat Curtea în urmă cu trei luni”, a spus Victor Ponta.

El a spus că decizia Curţii Constituţionale privind referendumul pentru revizuirea Legii Fundamentale va fi una foarte simplă. „Sunt, apoi, maxim zece zile pentru promulgare. Deci, există încă posibilitatea reală de a avea referendum odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale”, a adăugat premierul.

El a spus că nu înţelege această dorinţă a preşedintelui Traian Băsescu de a sabota orice.

„La ce-i foloseşte lui? Ce vrea neapărat? Că singurul lucru absolut sigur e că nu va mai fi preşedinte, îşi termină mandatul, slavă Domnului! De ce trebuie să ne bage beţe în roate pentru ce va fi după mandatul lui? E o chestie pe care o consider strict personală, nu are niciun sens politic sau constituţional”, a adăugat Ponta.